28 Haziran 2012 Perşembe

Kirazlı tart

Malzemeleri:

Keki için:
 2 adet yumurta
yarım su bardağı sıvıyağ
yarım su bardağı toz şeker
1 su bardağı  sulu yoğurt
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Kreması için:
2 su bardağı süt
yarım su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
muz dilimleri
üzeri için: kiraz(çekirdekleri çıkartılıp ikiye bölünmüş)
Yapılışı:

 Öncelikle kek malzemelerinden yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz.
Daha sonra yağı yoğurdu ve kuru malzemeleri ekleyip mikserle çırparak bir kek hamuru elde ediyoruz. Yağlanmış tart kalıbına kek hamurunu döküp önceden 175C°’ye ısıtılmış fırında pişiriyoruz (15-20dk civarı).Diğer yanda vanilya haricindeki krema malzemelerini karıştırıp ocakta muhallebi kıvamına gelene dek pişiriyoruz. Kremayı ocaktan alınca üzerine vanilyayı ekleyip iyice karıştırarak ılımasını sağlıyoruz.
Pişip soğuyan keki kalıptan çıkarıyoruz. Ters çevirip, kalıptan dolayı kekin üzerinde oluşan boşluğa öncelikle incecik kestiğimiz muz dilimlerini diziyoruz, muzların üzerine kremayı dolduruyoruz.
En üste de kirazlar ile süslüyoruz.

Afiyet olsun :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Değerli Yorum'un için Teşekkür Ederim :)