19 Mayıs 2012 Cumartesi

Sakallı Pogaca


Değişik poğaça tarifi denemek istiyenler için;) saçaklı poğaça
MALZEMELER:
 Hamuru için:
1 su bardağı sıcak süt(kaynar olmayacak)
1 su bardağı ılık süt(tarifte yarım su bardağı idi ben 1 bardak kullandım)
1 bardak sıvıyağ
1 tatlı kaşığı toz maya
Tuz
1 kaşık toz şeker
Un
 İçi için:
Beyaz peynir
Maydonoz
      Üstü için:
Yumurta sarısı(beyazı ziyan olmasın derseniz hamura ekleyebilirsiniz)
Susam
      YAPILIŞI: Tüm hamur malzemeleri karıştırılıp kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın. Sıcak bir ortamda iki katına çıkana kadar mayalandırın. Mayalanan hamurdan küçük bezeler koparılıp yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yuvarlayarak koyun. Üstlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. Önceden 200 dereceye ısıtılımış fırında kabarıp kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp ılımasını bekleyin çünkü kesilmeyecek kadar yumuşak puf puf bir hamur oluyor. Daha sonra ortadan ikiye doğru ama tam ayırmadan kesin. İçine beyaz peyniri dışarı taşırarak doldurun. Doğradığınız maydonozlara yada rendelenmiş kaşar peynirine batırıp servis yapın. 



6 yorum:

  1. ellerine sağlık,harıka görünüyor :))

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık canım.değişik bir tarife benziyor...sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Kızımın doğum günü menüsünde yapmıştım Çok beğenilmişti.Seninde ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Bende bir iki kez yapmıştım seninkilerde çok lezzetli görünüyor. ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  5. ellerıne sağlık harıka bır poağaça atıştırmalık

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık. :)

    YanıtlaSil

Değerli Yorum'un için Teşekkür Ederim :)