2 Mayıs 2012 Çarşamba

Yağlı Pide (erezeneli)


Ege bölgesindekilerin genellikle yabancı olmadıkları bir tatdır bu.erezene yani kokar ot aynı dereotuna benzer ve bu aylarda çok bulunur.Eğer siz erezeneden bulamıyorsanız dereotuylada yapabilirsiniz.Malzemer
2 adet ekmek hamuru
1 demet erezene otu (kokar ot)
1 demet dereotu
1 demet taze sarımsak
Lor peyniri
Karabiber
Tuz
Yarım su bardağı Zeytinyağı
Yapımı
Ekmek hamurunu tepsiye döküyoruz.zeytinyağınıda ekmek hamurunun üzerine döküp hamuru elimiz yardımıyla tepsiye yaydırıyoruz.Daha sonra otlarımızı ince ince kıyıp tüm iç malzemeyi karıştırıp hamurun üzerine döküyoruz.hamurumuzun 4 tarafını içe doğru katlayıp harcın gözükmemesini sağlıyoruz ve tekrardan hamurumuzu elimiz ile tepsiye yaydırıyoruz.üzerine yumurta sarısı ve susam sürüp pişiriyoruz.

5 yorum:

  1. offf canım tamda acıkmışken olsada yesem dedim.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  2. Mmmm nefis görünüyor canım. Ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. ellerıne sağlık yaglı pıde nefıs gorunuyor

    YanıtlaSil
  4. görüntüsü ye beni ye beni diyor..ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil

Değerli Yorum'un için Teşekkür Ederim :)