10 Mayıs 2012 Perşembe

Kıymanın Basına Gelenler =)


Bir kıymadan 2 farklı lezzet olurmu olur.?Hemm pilavı olurrrrrrrrrrrrrrr.hem köftesi...

Özellikle diyet yapan arkadaşlarıma tavsiye edeceğim bir teknik=).Tost makinesinde 0 yağlı ızgara köfte denemelisiniz diyorum.
Izgara köfte(tost makinesinde)
Yarım kg az yağlı kıyma
1 küçük soğan
Yarım demet maydonoz
Tuz
Karabiber
1 yumurta sarısı
1 avuç ekmek içi
Yapımı
Tüm malzemeleri sırasıyla yoğurup şekillendiriyoruz.tost makinesinde köftelerimizi arkalı önlü güzelce kızartıyoruz.hiç yağ eklemiyoruz.köfte kendi yağında pişiyor.Oldukça hafif ve lezzetli oluyor.
 KIYMALI BULGUR PİLAVI
MALZEMELER
2 su bardağı pilavlık bulgur
250 gr kıyma
1 adet kuru soğan
-
3,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı ayçiçek yağı

YAPIMI
Soğan ince kıyılır, yağda pembeleştirilir. Kıyma eklenir suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur. tuz katılır, biraz çevrilir. Yıkanmış bulgur katılır. Bir kaç tur kavrulur. Su eklenir. Kaynama noktasına gelince kısılır ve 10 dakika daha pişirilir. Ateşten alınır, 20 dakika dinlendirilir.

1 yorum:

  1. Kıymalı pilavı ilk kez duyuyorum. Değişik ve yartıcı olmuş.

    YanıtlaSil

Değerli Yorum'un için Teşekkür Ederim :)