17 Nisan 2012 Salı

Yufkaya sarma kadayıf


Sizin de ağdalı tatlılarla aranız çok sıkı fıkı değilse bu tatlı tam size göre.baklava türü ağır tatlıları pek sevmiyorum ama bu tatlı gerçekten çok hafif oluyor heleki yanında kaymak ile beraber sunum yapıldığında oldukça lezzetli oluyor.

Malzemeler:
2 adet yufka
½ su bardağı su ve sıvıyağ karışımı
250 gram kadayıf
2 su bardağı dövülmüş ceviz içi
100 gram tereyağı
Süslemek için: Toz antepfıstığı
Şerbet için:
5 su bardağı su
5 su bardağı şeker
½ limonun suyu

Yapılışı:
Şerbet için, bir tencerede su ve tozşekeri kaynamaya bırakın. Kaynadıktan 5 dakika sonra, limon suyunu ekleyip ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Yufkaları düz bir zemin üzerine serip ortadan ikiye kesin Bir kaseye su ve sıvıyağ karışımı koyun. Elde ettiğiniz parça yufkanın her birinin üzerini bu karışımla ıslatın Kadayıfı elinizle didikleyin. Her bir yufkanın üzerini kaplayacak şekilde kadayıf serpin. Üzerine dövülmüş ceviz serpin. Kenarları içe doğru hafifçe toplayın. Sonra sıkıca sararak rulo yapın. Ruloları iki parmak kalınlığında kesip yağlanmış tepsiye dizin Üzerlerine tereyağ parçaları koyup önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Tatlılar piştikten sonra sıcakken üzerine soğuk şerbeti dökün. Üzerini toz antepfıstığı ile süsleyerek servis yapın.

5 yorum:

  1. canım oldumu bu şimdi. bak hele de salata malata yeyip dururken :)

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık.Ben bu tatlıyı hazır baklavalık yufkalara sararak yapıyorum.O da çok güzel oluyor.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  3. görüntü süper canım.ellerine sağlık.afiyet bal olsun.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor__

    YanıtlaSil
  5. Ne güzel bir tatlı olmuş, ellerine sağlık canım. Sevgiler...

    YanıtlaSil

Değerli Yorum'un için Teşekkür Ederim :)