23 Şubat 2012 Perşembe

Vanilya Rom'Lu Bayatlamayan Kurabiye

Kim istemezki herkes tarafından beğenilerek yenilen üstelik günlerce dursa bile bayatlamayan kurabiyeleri?..
Aslında bir çok hanım kurabiye yapmadan önce tedirgin yaklaşır.Akıllardaki tek soru Yaaa yenmeyip bayattlarsa..Artık 1 hafta gecse bile bayatlamayacak bir kurabiye tarifi öğrenmek istiyorum diyen hanımlar bu yazımı dikkatli okumanızı rica ediyorum=)Lafı fazla uzatmadan tarifime giriş yapıyor.
Malzemeler
2 yumurta (1 inin akı üzerlerine ayrılacak)
1paket margarin(oda sıcaklığında)
2 su bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı nişasta
4 su bardağı un
vanilyalı rom aroması
kabartma tozu
vanilya
kırık fındık
Yapımı
toz fındık ve yumurtanın akı harici tüm malzemeleri güzelce yoğuralım.ceviz büyüklüğünde parçalar kopartalım e yuvarlayalım.daha sonra şekil verdiğimiz kurabiyeleri ilk önce yumurta akına daha sonra kırık fındığa buluyalım.180C fırında hafif pembeleşene kadar pişirelim. yaklaşık 20 dk filan.Soğuyunca servis yapalım.

3 yorum:

  1. ayatlamaması gerçekten güzelmiş canım.görüntüde harika.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Nefis görünüyor canım.
    Ellerine sağlık.
    Sevgiler...
    :))

    YanıtlaSil
  3. ellerinize sağlık cok güzel bir bloğunuz var bende beklerim terifleriniz harika (sevgiler))

    YanıtlaSil

Değerli Yorum'un için Teşekkür Ederim :)