18 Eylül 2015 Cuma

Bol fındık tozlu truff


Malzemeler:
200 gr. kıyılmış küvertür çikolata (ben sütlü kullandım)
200 gr. çiğ krema (1 küçük paket)
1 adet kek (çikolatalı yada meyva parçalı)
Kaplamak için:
1 küçük kase fındık tozu
Kremayı ortaboy bir sos tenceresine alın, kaynayana kadar bekleyin ve içine doğradığınız bitter çikolataları içine ekleyin ve eriyene kadar çıpın, eriyince ocaktan alın.

Keki elinizde derin bir kaba ufalayın, oda sıcaklığına gelen çikolatalı kremayı içine dökün ve iyice yoğurun. Hamurun üzerini hava almayacak şekilde kapatarak buzdolabında 1 gece bekletin. Ertesi gün hamurdan ceviz büyüklüğünde  parçalar kopartın, Yuvarlayn ve bol fındık tozuna batırın.

5 yorum:

  1. merhaba sizi takip ettim ancak blogger'da yeniyim yardımcı olmak için sizde takip ederseniz cok sevinirm :) http://lavvienrose.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  2. Merhaba, bloğunuzu çok beğendim. Böyle bir bloğa sahip olduğunuz için sizi kutluyorum.
    Sizi kendi bloğuma davet etmek istiyorum. Padişah Lokumu Tarifi
    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. merhaba güzel ve faydalı bir sayfa emeğinize sağlık farklı tarifler için sayfama beklerim....
    yemek tarifleri

    YanıtlaSil

Değerli Yorum'un için Teşekkür Ederim :)