21 Ekim 2012 Pazar

Ekler pasta yapımı


Malzemeler
1 su bardağı su
100 gr. margarin
1 çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı un
4 adet yumurta
Krema İçin
2 adet yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
1 çay bardağı un
1,5 su bardağı süt
1 paket vanilya
Çikolata
Yapılışı:
Hamurun Yapılışı
Bir tencereye suyu koyarak margarini ve toz şekeri ekleyin. Karışım kaynamaya başladığında unu yavaşça üzerine ilave edin bu aşamada unu eklerken bir yandanda karıştırmayı ihmal etmeyin(unun top top olmasını engellemek için). Bu şekilde 7-8 dk piştikten sonra ateşten alın. Pişirdiğimiz karışımın ılık olmasını bekleyin. Ardında 4 adet yumurtayı hamura teker teker ekleyerek karıştırın. (Hamur ne çok sert ne de çok yumuşak olmalıdır.) Hamuru düz ve yuvarlak uç takılan krema torbasına koyarak yağlanmış olan tepsiye 4-5 cd uzunluğunda şeritler halinde sıkın. 200 derecelik fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
Kremanın hazırlanışı:
Krema için belirtilen malzemelri bir tencerede birleştirerek ve sürekli karıştırarak krema kıvamı alana kadar pişirin.
Pişirdiğimiz hamurları ikiye bölerek aralarına hazırladığımız kremadan aralarına doldurun. Çikolatayı bir çorba kaşığı margarinle birlikte eritip ekler pastaların üzerine dökün.

2 yorum:

  1. Sabah sabah görmez olaydım iyi mi :( Nasıl güzel yapmışsınız öyle.. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Bayılıyorum eklere. Kendim hiç denemedim hep hazır almayı tercih ettim ama mutlaka deneyeceğim tarifinizden sonra. Teşekkürler, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

Değerli Yorum'un için Teşekkür Ederim :)