19 Temmuz 2012 Perşembe

Elmalı Tart (Değişik bir sunum..)


İç harcı;

3 adet elma
2 yemek kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tarçın
Hamuru;
125 gram oda ısısında margarin
1 adet yumurta
yarım su bardağı toz şeker
yarım paket kabartma tozu
aldığı kadar un
Üstü için;
pudra şekeri
Arzuya göre gıda boyası
1 kaç damla su
Elmaları rendeleyip tozşekerle suyunu çekene kadar pişiriyoruz.Tarçını katıp biraz çevirip ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz. Hamur için olan malzemeleri genişçe bir kaba alıp yoğuruyoruz.Kulak memesi kıvamında olacağı için unu azar azar ilave ediyoruz.Yoğrulan hamuru 15 dakika dinlendiriyoruz.Dinlenen hamurdan portakal büyüklüğünde bir hamuru ayırıp geri kalanı tezgahta tepsi boyutunda açıyoruz.Tepsiye yerleştirip üstüne elmalı harcı yayıyoruz.Ayırdığınız hamuru açıp şeritler kesiyoruz bu şeritleri kafes şekli vererek tepsiye yerleştiriyoruz.200 Derecede üstleri kızarana kadar pişiriyoruz.Soğuduktan sonra üstüne pudra şekeri serpebilirsiniz.yada gıda boyasını su ile hafif ılıtıp üzerine sürebilirsiniz.Görüntüsü böylelikle daha dikkat çekici olurJ

6 yorum:

  1. Cok guzel olmus :) Uzaktan cilekli gibi gorunuyor :))) Ellerine saglik...

    YanıtlaSil
  2. hayırlı,huzurlu bir Ramazan diliyorum...hayırlı cumalar..sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ediyorum :) sizede hayırlı cumalar sevgiler..

      Sil
  3. hayırlı ramazanlar dileği ile ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  4. Kırmızı kırmızı pek iştah açıcı duruyor, ellerine sağlık

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık .ok hoş görünüyor
    ii bayramlar

    YanıtlaSil

Değerli Yorum'un için Teşekkür Ederim :)