7 Şubat 2012 Salı

Et kavurma


Et kavurmasını kim sevmezki heleki  iç yağın o nefis tadıyla beraber=) lafı fazla uzatmanın anlamı yok bilmeyenler veya gerçekten kavurma yemek istiyenler için veriyorum bu tarifi=)
Malzemeler
2 kilo kavurmalık et
1 kase kadar doğranmış iç yağı
1 kuru soğan
1 bardak su
Kekik
Karabiber
Tuz
Yapılışı
Kavurmalık doğradığınız etleri yıkayın ve su da bekletip kanını çıkarın. Süzgeçe alın.
İç yağını tencerede eritin. Kalan kıkırdak kısmını atın.
Eti kızgın yağa atın. 1 bütün soğanı soyarak ilave edin. Birkaç dakika karıştırarak harlı ateşte etin her yerinin kavrulmasını sağlayın. Bu sırada et suyunu salar.
1 bardak su ekleyip kısık ateşte 1 saat pişirin.
Suyunu iyice çekene kadar sık sık karıştırarak ateşte tutun. Piştikten sonra tuz, karabiber ve kekik ekleyerek servis edin.

6 yorum:

  1. çok severim et kavurmasını ben iç yağ her zaman kullanmıyorum ama bende böyle yaparım kimisi haşlama gibi et kavurması yapar hiç yiyemem.
    ellerine sağlık çok güzel görünüyor..

    YanıtlaSil
  2. Kurban bayramlarında evde koca tencerelerde annemin yaptığı kavurmalar geldi aklıma. Şimdi yaptıklarımda onların tadını alamıyorum nedense. Belki anne eli değmiş olmasından, belki etin doğallığından, belki kalabalık olmanın tadından, ya da hepsi. Ellerine sağlık canım, nefis olmuş. Eskilere götürdün beni. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. mmmmmmm
    ellerine sağlık canım
    :))))
    bayramda nede çoook sevilir.
    1 koca tencere kavurma.
    mmmmmm

    YanıtlaSil
  4. bzim evin favori yemegidir.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  5. sagol canim her zaman severek yapip yerim

    ellerine saglik

    YanıtlaSil

Değerli Yorum'un için Teşekkür Ederim :)