26 Ocak 2012 Perşembe

Birr başka Höşmerim..

Bu höşmerim başka höşmerim=)=) Evde ilk defa höşmerim denemesiyle karşı karşıyayım. O kadar çok araştırdımki höşmerimin yapımını sonucdan cok memnunum araştırmalarıma değdiğinin kanaatindeyim=) heleki sunum sırasında portakal kabuklarıyla o nefis aroma ve kokusuyla beni benden alıp götürdü.Bildiğiniz üzere ege bölgesine ait bir tatlıdır höşmerim.ee bizde egeli olarak yapmazsak olmaz ama dimi=) buyrun sizlere höşmerimin yapımı..
Malzemeler:
2 litre çiğ süt (özellikle pastörize olmaması gerekiyor)
1 çay kaşığı peynir mayası
2 su bardağı irmik
5 su bardağı şeker
5 adet yumurta
1 yemek kaşığı margarin

Yapılışı: Höşmerimin peyniri için, kaynatılmamış çiğ süt ocakta ılıtılır. Sütün mayayla kesilebilmesi için özellikle kaynatılmamış çiğ süt olması gerekmektedir. Süt ağzı yakmayacak kadar ısındıktan sonra ocağın altı kapatılır. İçine bir çay kaşığı peynir mayası katılır, üzeri kapakla örtülerek 15 dakika mayalandırılır. Bir kaseye beş yumurta sarısı ayrıldıktan sonra iyice çırpılır. Sulu bir kıvama gelen peynir tekrar yüksek ateşe ayarlanan ocağa yerleştirilir. Sulu kıvamdaki peynirin içine ilk olarak 2 su bardağı irmik ve 5 su bardağı şeker eklenir. Biraz karıştırıldıktan sonra çırpılmış beş yumurta sarısı, kesilmemesi için sürekli karıştırılarak, diğer malzemelere eklenir. Peynirin ve diğer malzemelerin birbirine kolay karışıp, erimesi için, kaynayıncaya kadar tel bir çırpıcıyla sürekli karıştırılır. Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altı kısılır. Tahta kaşıkla karıştırılmaya devam edilir. 2-3 dakika daha kaynadıktan sonra 1 yemek kaşığı margarin eklenir. Margarin iyice eridikten sonra servis tabağına alınır. 
Nott= Ben bir değişiklik yaptım ve höşmerimi portakallı denemek isteim=) sonucmu mükemmell.yapmanız gereke höşmerim hazır hale geldikten sonra sunum için portakal kabuklarıyla tadına lezzet katabilirsiniz=)

3 yorum:

  1. canımmm hıııım olmuş
    ellerine sağlık
    :))))))

    YanıtlaSil
  2. ellerine saglik canim
    :-)))))

    YanıtlaSil
  3. Merhaba Ellerinize sağlık höşmerime bayılırım.
    Bende beklerim bloguma
    evgiler

    YanıtlaSil

Değerli Yorum'un için Teşekkür Ederim :)