28 Mart 2013 Perşembe

:) küçük bir not

Aldığım mailler üzerine mutfağımı merak eden takipçilerimin yoğunlu arttı.bu yüzden lezzetlerimin çıkış noktasını sizlerle paylaşmak istedim:) buyrun benim şirin mutfağım..


27 Mart 2013 Çarşamba

Bir değişik Un kurabiyesi



Bir Değişik Un kurabiyesi..
malzemeler
125 gr.margarin
1 su bard.dövülmüş fındık
1 paket vanilya
1 su bard.pudra şekeri
4 su bard.un
yapımı
Arkadaşlar öncelikle tenceremize 1 su bardağı pudra şekerimizi ve 4 su bardağı kadar unumuzu hafifce kavuruyoruz.Daha sonra başka bir kabta margarinimizi ve dövülmüş olan fındıklarımızı kavuruyoruz.Sonrasında bu elde etmiş olduğumuz iki karışımı birbirine karıştırıyoruz.Bu elde etmiş olduğumuz yeni karışıma vanilyamızı ilave ediyoruz ve karıştırma işlemine devam ediyoruz. Karışımın soğumamasına özen gösteriyoruz.Daha sonra bu karışımdan un kurabiyemiz için ceviz büyüklüğünde toplar koparıyoruz.Sonrasında tepsimize dizerek  fırına atıyoruz. soğuyan kurabiyelere pudra şekeri ekliyoruz.Un kurabiyemizi servise sunuyoruz.

12 Mart 2013 Salı

Kestaneli pasta



Çok severek yaptığım ve yediğim  tadına bakan herkesin de hazır zannettiği kestane pastamı sizlerle paylaşmak istedim buyrun sizde tadın JJ
Malzemeler
Pandispanya için(2 adet pandispanya yapıyoruz.kakaolu ve sade)
4 Adet Yumurta
4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker
4 Türk Kahvesi Fincanı Un
2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
3 Yemek Kaşığı Kaynar Su
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
Kakaolusu için ise aynı malzemelere 1 paket kakao döküyoruz.
Pandispanyanın yapımı
Yumurta aklarını cam bir kasede krem şanti kıvamına gelinceye kadar çırpın.Şekerin yarısını ekleyin ve şeker eriyinceye kadar çırpın.Ayrı bir kasede yumurta sarılarını, kalan şeker ve kaynar su ile şeker eriyinceye kadar yaklaşık 6-7 dk. çırpın.Şeker eriyince yağı ekleyin ve çok az çırpın.Toz malzemeleri birlikte eleyin, yumurta akları ve sarıları ile birleştirerek çok az daha çırpın. (bu aşamada mikser yerine çırpma teli yada tahta kaşık kullanırsanız daha iyi olur)Yağlanmış ve unlanmış kalıba dökerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40-45 dk. batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.
İç krema malzemesi için
1 paket krem şanti
1 paket pasta kreması
3 buçuk su bardağı süt
Üzeri için malzemeler
Keki Islatmak için 1 su bardağı herhangi bir meyve suyu,
1 kase kestane şekeri
1 paket  bitter çikolata ( kırılmış ve rendelenmiş)
Süslemek için karamelli mısır patlakları
Yapımı
Pandispanyayı hazırlayıp iyice soğuttuktan sonra ara katlarını ıslatıyoruz.daha sonra  pasta kreması ve kremşantiyi hazırlayıp çırpıyoruz.ve pastamızın ara katlarına sürüyoruz. Her kata kestane şekerlerimizden doğrayıp ilave ediyoruz. Daha sonra pastamızı krema ile sıvıyoruz.ve orta kısmını kestane ile süslüyoruz. Bitter çikolata ve rendelediğimiz çikolata ile süslüyoruz J afiyet olsun..


9 Mart 2013 Cumartesi

Hindistan Cevizli Kurabiye


Genelde kurabiye tutkunu biri değilimdir. Olsada olurrrr olmasada olur benim için ama bu kurabiyeye hayır diyemiyorumJ ne zaman olursa olsun yerim J aç yada tok karnına Hmmm Buyrun tarife
Malzemeler
1 paket margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
1 su bardağı hindistan cevizi
2 adet yumurta
Hazırlanışı

Margarin, vanilya, pudra şekeri, bir yumurtanın tamamı, ikinci yumurtanın akını ayırarak sarısını kabartma tozuyla karıştırın. Sonra içine dört kaşık hindistan cevizi ve un ilave ederek yoğurun. Hamurdan küçük bezeler koparıp elinizle yuvarladıktan sonra önce ayırdığınız yumurta akına sonra da kalan hindistan cevizine batırılıp tepsiye dizin. Fırında hafif pembeleşinceye kadar pişiriniz. Soğuduktan sonra servis yapınız. Afiyetolsun