24 Ağustos 2012 Cuma

Bamya Nasıl Yapılır?...


Bamya İçin Malzemeler:
istenilen miktarda bamya
1 adet soğan
2-3 domates
1 yemek kaşığı domates salçası
yarım limon suyu ya da bir miktar limon tuzu
sıvıyağ,tuz

Yapılışı:
Bamyaları önce yıkıyoruz bir süzgeçte ya da mutfak havlusu üzerinde kurumasını bekliyoruz
Kuruduktan sonra bamyaların kafalarını tamamen keserek diil hafif çevirerek üstü sivri kalacak şekilde kesiyoruz yoksa bamyalar sümüklenir
Küp küp doğradığımız soğanımızı sıvıyağda pembeleşene kadar kavuruyoruz
Rendelediğimiz domateslerimizi ve domates salçamızı da ekliyoruz,üzerine bamyaları da koyup limon suyunu ve tuzunu da ekleyip 1 kez hafifçe karıştırıp bırakıyoruz bamyalar sararınca(yaklaşık 10 dk felan) suyunu da ekliyoruz çok sulu olmayacak
Suyunu çekene kadar pişiriyoruz

4 yorum:

  1. Ukelalık saymayın ama eğer ayıkladıktan sonra tuz ve limon suyuyla hafif karıştırırsak ve 1/2 saat bekletirsek sümüklenme olayı kesin olmuyor. Çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Çok severim ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  3. çok severim bamya yemeğini canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Merhaba,
    Ben Elif Edes Tapan blogunuzu çok beğendim ve hemen takipçiniz oldum. Sizi de kendi blog umda takipçi olmaya beklerim :)
    Çok sevgiler,

    http://mutlu-mutfak.blogspot.com/

    YanıtlaSil

Değerli Yorum'un için Teşekkür Ederim :)