30 Haziran 2014 Pazartesi

Ispanaklı tava böreği


ister sahurda ister iftarda hafif ve doyurucu bir lezzet
malzemeler
1 kg ıspanağın yaprakları(ben dondurucudan kullandım)
1 demet taze soğan
tuz karabiber
4 adet yufka
beyaz peynir
aralarına sürmek için 2 yemek kaşığı yoğurt ve sıvıyağ )
yapımı
yufkalarımızı ortadan ikiye bölelim.ıspanaklarımızın yapraklarını bol su ile yıkayalım.taze soğanlar ile beraber doğrayalım tuz karabiber beyaz peyniri ilave edelim.teflon yada seramik bir yaygan tavaya ilk kat yufkamızı serelim daha sonra harcımızı sürüp ıspanaklı harcı ilave edelim.diğer yufkalarada aynı işlemi yapalım.yufkalar bitene kadar.yufkalar bitince tencerenin kapağını kapatalım kısık ateşte arkalı önlü pişirelim afiyet olsun..

28 Haziran 2014 Cumartesi

fırında kuzu but

herkese hayırlı haftasonları zaman o kadar cabuk akıyorki günler nasıl geçiyor anlaşılmıyor.mübarek ramazan ayı geldi çattı bile.tüm müslüman alemine hayırlı ramazanlar diliyorm ve geliyorum tarifime;
malzemeler
1 adet orta boy kuzu but
2 soğan
2 orta boy rende domates
4 orta boy patates
tuz
karabiber
kekik
sarımsak
yapımı
kuzu budunu 15 dk düdüklüde haşlayalım.daha sonra patatesleri halka şeklinde doğrayalım.soğanlarıda aynen halka şeklinde doğrayalım.borcam yada fırın tepsisine soğanları en alta papatesleri onun üzerine gelecek şekilde dizelim etimizi de ilave edip rende domatesi ekleyelim.kekik tuz ve karabiberi ekip 1 su bardağı su ve göz kararı yağ ilave edelim 2 diş sarımsakda rendeleyip ekleyelim.200 C fırında yaklaşık 40 dk pişirelim.afiyet olsun

26 Haziran 2014 Perşembe

kıymalı volovan

yapımı pratik sunumu oldukça güzel buyrun tarife..
milföy hamuru
1 adet büyük boy soğan
4 adet çerliston biber
2 adet domates
1 adet yumurta sarısı
200 g kıyma
TuzKarabiber
milföy hamurlarını çözdürün daha sonra yarısını yağlanmış fırın tepsisine dizin. geri kalan yarısınıda yuvarlak bir kalıp yardımıyla ortalarından kesin ki bu çerçevemiz olacak. milföyleri yumurta beyazı sürüp çerçevelerini yapıştırın.altta kalan milföyü çatal yardımı  ile delin kabarmaması gerekli. üzerlerine yumurta sarısı sürüp 200 C fırında pişirin.
Diğer yandan bir tavaya kıymayı ve zeytinyağı koyun. Karıştırarak, 2 dakika kavurun. Daha sonra üzerine ince ince doğranmış soğanı, sarımsağı ve biberi ekleyip, pişirin. Tuz ve karabiberi de ekleyin. Karıştırıp, ocaktan alın. Ilımaya bırakın. fırından çıkan milföylere kıymalı harcı pay edin.
afiyet olsun..

25 Haziran 2014 Çarşamba

karamelli profiterol

malzemeler
1 su bardağı su
yarım paket margarin
1 su bardağı un
3 adet yumurta
Profiterol Kreması için
2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanılya
Çikolata sosu için
1paket hazır çikolata sosu
2,5 su bardağı süt
yapımı
Suyu ve margarini küçük bir tencerede kaynatalım.İçine 1 su bardağı unu ilave edip,
Karıştırarak 5-6 dk. pişirelim.Biraz soğumasını bekleyelim.Soğuduktan sonra yumurtaları tek tek kırarak mikserde çırpalım.Yağlı kağıt serili tepsiye tatlı kaşığı yardımıyla ceviz büyüklüğünde toplar yapıp koyalım.170 derece ısıtılmış fırında 40 dk pişireim.Fırını asla açmayalım. Açarsak hamurlar söner.O pişerken kremasını hazırlayalım.Süt,un, şeker ve vanılyayı soğuk olarak karıştırıp, ocağa koyalım.Kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirelim.Kaynadıktan donra 2-3 dk. pişirip kapatalım.Bu da bi kenarda soğusun.1 paket hazır çikolata sosunu sütle hazırlayalım, onuda bi kenara alalım.Profiterol hamurlarımız pişip soğuduktan sonra ortadan ikiye keselim.Hazırladığımız kremayı içlerine dolduralım ve üzerlerine çikolata sosunu dökelim.daha sonra karemel sos ileve edip şekerlemeler ile süsleyelim.Tatlımız biraz dolapta soğuduktan sonra servise hazırdır.
afiyet olsun..

24 Haziran 2014 Salı

kfc usulü soslu çıtır tavuk

sizde evinizde sağlıklı kfc usulü tavuk yapabilirsiniz buyrun tarifi;
malzemeler
kişi sayısına göre  tavuk göğsü yada tercihe göre tavuğun kemikli parçaları
1 çay bardağı mısır unu
1 çay bardağı un
1 çay bardağı nişasta
1 paket baharatlı mısır cipsi (doritos)
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı hazır karışık tavuk baharatı
İstediğiniz miktarda kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı tuzot (baharat-tuz karışımı marketlerde bulabilirsiniz)
YAPIMI
Tavuk göğsünü/butunu büyükçe parçalar halinde doğrayın. (kibrit kutusu büyüklüğü iyidir)
Unu, mısır ununu, nişastayı, tuzotu, karışık baharatları, toz biberi bir kapta iyice karıştırın.
Yumurtayıda ayrı bir kapta çırpın.
Mısır cipsini rondoda doğrayın iyice ufalansın, sonra onuda ayrı bir kapa koyun.
Böylece üç ayrı kabınız olacak. Biri unlu sos, biri yumurta, biride mısır cipsi kırıntılı.
Sonra tavuk parçalarını sırasıyla önce unlu karışıma, sonra yumurtaya en sonra mısır cipsine bulayın.
Fritözde kızgın yağda altın rengini alana kadar kızartın.

3 Haziran 2014 Salı

Patatesli tuzlu kek

Malzemeler;
3 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
3 tane orta boy patates(soyulup küp doğranmış)
1su bardağı Varsa lor peyniri yada normal peynir(yoksa koymaya bilirsiniz)
1 kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz(damak tadınıza göre )
1 avuç kadar dere otu yoksa kuru nane olabilir
birer fiske karabiber ,kimyon ,acı ile ilgili sorun yoksa bir miktar pul biber
aldığıkadar un(1,5 - 2 su bardağı kadar)
yapımı
Bütün malzemeleri karıştırıp çok akışkan olmayan elle yayacağımız kıvamda yapıp yağlanmış tepsite döküyoruz.
Üstüne çörek otu ,haş haş yada susam hangisivarsa ekeliyoruz.
Eğer resimdeki tepsiden biraz büyük kare borcam kullanacaksak yağ ve yoğurda biraz ilave yapabiliriz.(2 parmak kadar)
200 derece ısınmış fırında 20-25 dakika pişiriyoruz .
Afiyet olsun....