31 Ocak 2014 Cuma

Marshmallow'dan şeker hamuru yapımı



İnternette bir çok site gezdim en son bulduğum tarifte karar kıldım.Değişik bir kurabiye yapmak istedi canım. bunun içinde internetten sipariş etmek yerine kendim yapmak istedim şeker hamurunu.sonuçmu denemeye değer.
eğer sizlerinde vaktiniz var ise ve kurabiye pasta süslemeyi seviyorsanız sizlerde yapabilirsiniz.
MALZEMELER:
450 gr. marshmallow şeker
4 yemek kaşığı su
500 gr. pudra şekeri
Bir çimdik tuz
yAPILIŞI:
Marshmallow şekerleri cam bir kaseye boşaltın.
Tencereye biraz su koyup, cam kaseyi üzerine oturtun.
Orta ateşte ara sıra karıştırarak marshmallow şekerleri eritin.
Eriyen şekerlere su, tuz ve pudra şekerinin yarısını ekleyip, karıştırın.
 Yoğurma kabının dibine bolca pudra şekeri dökün.
Eriyen şekerleri yoğurma kabına alın ve yoğurmaya başlayın.
Kalan pudra şekerinide ekleyip, hamuru iyice yoğurun.
Ele yapışmayan ama yumuşak kıvamlı bir hamur olcak.
Son olarak hamuru top haline getirin ve üzerine margarin sürün.
Streç film ile kapladığınız hamuru 1 gün yada daha fazla oda sıcaklığında bekletebilirsiniz.
Kullanacağınız zaman tekrar yoğurun ve istediğiniz süslemede kullanın.

25 Ocak 2014 Cumartesi

Taşlık Kavurma



Malzemeler
Yarım kg tavuk taşlık
1 orta boy kuru soğan
2 kaşık tereyağ
tuz , karabiber, pul biber

yapımı
Taşlıklar küçük parçalar halinde doğranıp bol suyla yıkanır ve üzeri geçene kadar suyla iyice pişirilir . Suyu az kalınca içine 1 kuru soğan yemeklik doğranır, tereyağ , tuz , karabiber ve pul biber koyulup kalan suyunu çekene kadar pişirilir .arzuya göre sunum amaçlı kibrit patates ile sunum yapılır.afiyet olsun

21 Ocak 2014 Salı

Karnabahar Köftesi




malzemeler:

Bir küçük karnabahar (büyükse bölebilirsiniz)
1 adet yumurta
1 çay bardağı pirinç( ben bu sefer ince bulgur kullandım)
1 çay bardağı un (veya galeta unu)
1 çay bardağı kaşar rendesi
Tuz, karabiber,kimyon, pul biber
İsteğe göre dereotu , maydanoz

KARNABAHAR KÖFTESİ nin yapılışı:

Karnabaharı çok az suda biraz diri kalacak şekilde haşlayalım, suyu kaldıysa süzelim
Bulguru üzerine döküp beş on dakika ağzını kapatalım
Yumuşayınca diğer malzemeleri de ekleyip iyice yoğuralım
Kıvamını ayarlamak için gerekirse un miktarını artırabilirsiniz ama çok sert olmamasına özen gösterin
Tavamızda sıvı yağımızı iyice kızdıralım , elimizi ıslatarak yuvarladığımız köfteleri kızartalım ve kağıt havlu üzerinde fazla yağını emdirelim
Yanında sarımsaklı yoğurtla ve sarımsaklı domates sosuyla bu lezzetli köftelerimizi servis yapalım.

20 Ocak 2014 Pazartesi

İyi et, iyi gelecek


 Et alışverişinde en önemli faktör güven. İçimiz rahat et yiyebilmemiz için, etin sağlıklı, güvenilir, iyi et olduğundan emin olmalıyız.

Migros da bunun önemini bilen bir marka olarak, eti en güvenli şekilde bizlere sunmak için büyük yatırımlar yapmış. Türkiye’nin en büyük et üretim tesisini açmış, burada yüzlerce kişilik uzman kadrosu sağlıklı, kaliteli, güvenilir eti bizlerle buluşturmak için çalışıyor.

Malum, sağlıklı ve lezzetli et yemeklerinin sırrı iyi ette. Bakın Migros’tan aldığınız et size gelene kadar hangi aşamalardan geçiyor?



Bu güveni sunamayan yerlerden alınan et çeşitli hastalıklara sebep oluyor. Siz de et alırken gerekli denetimlerden geçip geçmediğini, uzmanlar tarafından kontrol edilip edilmediğine dikkat edin çünkü iyi et demek iyi gelecek demek.

Ette güveni buldunuz peki ya lezzet? Onun için de leziz et yemek tariflerinin yer aldığı www.Migrostv.com u muhakkak ziyaret edin. Kilis kebaptan, fırında kuzu kol tarifine zengin et yemek tarifleri MigrosTV’de.

https://www.facebook.com/MigrosTurkiye
https://twitter.com/Migros_Turkiye

Bir boomads advertorial içeriğidir.

16 Ocak 2014 Perşembe

Halley Pasta



Sevdiklerinize sunabileceğiniz harika bir tat buyrun tarifi

Malzemeler
KEKİ İÇİN:
5 yumurta 2 su bardağı şeker 2 çay bardağı sıvıyağ 2 çay bardağı süt 2 paket kabartma tozu 4 bardak un 1 paket vanilya
ARA KREMA İÇİN:   2 buçuk su bardağı süt 6 çorba kaşığı un 1 yumurta 6 çorba kaşığı şeker 1 paket vanilya 1 küçük paket labne peyniri
SOS İÇİN:   3 su bardağı süt 5 çorba kaşığı şeker 6 çorba kaşığı kakao
ÜZERİ İÇİN:   Yeteri kadar hindistan cevizi
Hazırlanışı
;Kek için yumurtaları derin bir kaba kırıp şekeri ilave ederek iyice çırpın.
Sıvıyağı, sütü ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpın. Unu ve kabartma tozunu ayrı bir kapta harmanlayıp yumurtalı karışıma ilave edin ve kaşıkla karıştırın. Önceden ısıtılmış 175 C de pişirin.
Sosu için şeker, kakao ve sütü karıştırın. Bıçakla  kekin etrafını 1cm genişliğinde kesip çıkartın. Sonra yine bıçakla karelere bölün ve her tarafını sosa bulayarak buzdolabında 2 saat bekletin. Bu arada kremayı hazırlayın. Tencerede un, yumurta, şeker ve vanilyayı karıştırın. Sütü ilave edip kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Altını kapatıp labne peynirini ilave edin ve karıştırın. Buzdolabında soğuttuğunuz sosa bulanmış keklerinizi bıçakla enlemesine ikiye bölün ve aralarına hazırladığınız kremayı sürün. Pastacıkları hindistan cevizine bulayıp üzerini istediğiniz şekilde süsleyin.   Afiyet Olsun:))

14 Ocak 2014 Salı

Mini Tartolet



Fark ettimki blog'umun ismini yanlış koymuşum.yemek dunyam değil tatlı dünyam olmalıymış:) çünkü o kadar çok tatlı tarifi paylaşıyorumki tam bir tatlı canavarı olduğumu sizde fark etmişsinizdir umarım.:)
Malzemeler:
150 gram margarin
1 adet yumurta
2,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Yarım su bardağı pudra şekeri
Krema için
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı şeker
1 vanilya
Yarım damla sakızı
Yapılışı:

Bütün malzemeleri karıştırıp yoğuruyoruz.
Hamurdan minik parçalar koparıp kalıplara yerleştiriyoruz.
175 derecede pişiriyoruz.
Kremamızı hazırlayıp Soğuduktan sonra tart hamurlarımıza sıkma torbamızla krema sıkıyoruz.(BEN GIDA BOYASIDA KULLANDIM ARZUYA GÖRE SİZLERDE KULLANABİLİRSİNİZ)
Ve isteğe göre meyve ekliyoruz.ben muz ve kivi kullandım.
Afiyet olsun…
Facebook adresimede beklerim. 

11 Ocak 2014 Cumartesi

bonibonlu Kurabiye



Malzemeler
1 Pkt nişasta(400gr )
250 gr margarin veya tereyağ
1 adet yumurta
1 su bardağı un
1 pkt kabartma tozu
1.5 su bardağı pudra şekeri


üzerı için
2 kutu bonibon

Püf Noktası

Tarifin Hazırlanışı

Bir kapta tereyağ(margarin),yumurta ve şeker karıştırılır. Nişasta un ve kabartma tozu eklenerek ele yapışmayan bır hamur elde edilir.Ele yapışıyorsa biraz daha un eklenebilir.Merdanele açılarak  şekiller yardımıyla şekil verilir.bonibonla süslenır.Önceden ısıtılmış 160 derece fırında üzeri beyaz kalacak şekilde pişirilir

10 Ocak 2014 Cuma

Sulu Köfte / Sayılı gün çabuk geçer



Hayırlı Cumalar sevgili blog'cu arkadaşlarım.Sayılı günlerim az kaldı. yaklaşık 1 ay sonra bebişimi kucağıma alacağım inşallah.

O kadar çok heycanlıyım heycanlıYIZ ki anlatamam.evimize bir melek gelecek.artık 2 kişilik yuvamız 3. kişisini sabırsızlıkla bekliyor. Bebeğim için hazırlıklarıma daha yeni başladım.odasını daha yeni hazırlıyorum.o kadar güzel bir duyguymuşki Rabbim isteyipte olmayan herkese bu duyguyu taddırır inşallah.
Bugun canımın köfte istemesi nedeniyle aklıma slu köfte yapmak geldi uzun zamandırda yapmıyordum çok iyi oldu.buyrun tarife


Malzemeler:
200 gr. kıyma
3 patates
1 kuru soğan
2 yemek kaşığı ince bulgur
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı un
Tuz, Karabiber, Pul biber, Kara biber
Yapılışı:
Köfteleri hazırlamak için kıymayı bulgur, karabiber ve bir tutam tuz ile birlikte yoğurun. Top şeklinde yuvarladığınız köfteleri una bulayın. Doğradığınız soğanları tencerede kavurun. Salçayı da ekleyip bir müddet daha kavurduktan sonra küp küp doğranmış patatesleri ekleyin ve 1-2 dakika kavurup patateslerini üzerini geçene kadar sıcak su ekleyin. Yemek kaynadıktan sonra köfteleri ilave edin. Kısık ateşte pişirmeye devam edip suyu azalırsa sıcak su ekleyin.

6 Ocak 2014 Pazartesi

Çikolatalı Cheesecake

Bu aralar hep tatlılardan gidiyoruz. sebebi ise benim tatlılara olan düşkünlüğüm bu tarifide sürekli yaparım ve denemenizi tavsiye ediyorum.
Malzemeler:

- 1 paket kakaolu bisküvi
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 400 gram labne peyniri (2 küçük kutu)
- 200 gram krema
- 2 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 çorba kaşığı un
- 1 paket vanilya

Çikolata ganaj için malzemeler:
100 ml krema
- 100 gr bitter çikolata (Daha kalın bir tabaka isterseniz ölçüyü iki katına çıkarabilirsiniz.)

Yapılışı:

Cheesecake tabanı için rondodan geçirilmiş bisküvileri ve erittiğiniz tereyağını karıştırın. Bu karışımı kalıbına bastırarak yayın. Labne peynirini ve kremayı kıvam alana kadar çırpın. İçine toz şekeri, vanilya ve unu ekleyip biraz daha çırpın. En son yumurtaları ekleyerek karıştırın. Çırpma kabınızı tezgaha vurarak içindeki hava kabarcıklarının çıkmasını sağlayın. Karışımı bisküvi tabanının üzerine döküp, önceden ısıtılmış fırında pişirin. (Pişme süresi 40 dakika ile bir saat arası sürebilir.)

Ganaj için; kremayı kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtın ve ocaktan alın. İçine parça çikolatalarınızı atın ve çırpma teliyle karıştırın. Oda sıcaklığına gelmiş cheesecakenizin üzerine dökün. Cheesecake ki en az 9 – 10 saat buzdolabında dinlendirin.

2 Ocak 2014 Perşembe

Kakaolu Sultan sarması


Yarım su bardağı şeker
1 su bardağı un
4 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
1 poşet krem şanti
1 su bardağı süt (krem şanti için)
Hindistan cevizi

yapımı

Kakaolu Sultan Sarması Tarifi için fırın tepsisine ya da dikdörtgen bir borcama bolca hindistan cevizini serpin. Geniş bir tencereye süt, un, şeker ve kakaoyu alıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Tereyağı ve vanilya ekleyerek mikser ile 3-4 dakika çırpın.