10 Ocak 2014 Cuma

Sulu Köfte / Sayılı gün çabuk geçer



Hayırlı Cumalar sevgili blog'cu arkadaşlarım.Sayılı günlerim az kaldı. yaklaşık 1 ay sonra bebişimi kucağıma alacağım inşallah.

O kadar çok heycanlıyım heycanlıYIZ ki anlatamam.evimize bir melek gelecek.artık 2 kişilik yuvamız 3. kişisini sabırsızlıkla bekliyor. Bebeğim için hazırlıklarıma daha yeni başladım.odasını daha yeni hazırlıyorum.o kadar güzel bir duyguymuşki Rabbim isteyipte olmayan herkese bu duyguyu taddırır inşallah.
Bugun canımın köfte istemesi nedeniyle aklıma slu köfte yapmak geldi uzun zamandırda yapmıyordum çok iyi oldu.buyrun tarife


Malzemeler:
200 gr. kıyma
3 patates
1 kuru soğan
2 yemek kaşığı ince bulgur
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı un
Tuz, Karabiber, Pul biber, Kara biber
Yapılışı:
Köfteleri hazırlamak için kıymayı bulgur, karabiber ve bir tutam tuz ile birlikte yoğurun. Top şeklinde yuvarladığınız köfteleri una bulayın. Doğradığınız soğanları tencerede kavurun. Salçayı da ekleyip bir müddet daha kavurduktan sonra küp küp doğranmış patatesleri ekleyin ve 1-2 dakika kavurup patateslerini üzerini geçene kadar sıcak su ekleyin. Yemek kaynadıktan sonra köfteleri ilave edin. Kısık ateşte pişirmeye devam edip suyu azalırsa sıcak su ekleyin.

1 yorum:

Değerli Yorum'un için Teşekkür Ederim :)