malzemeler:
Bir küçük karnabahar (büyükse bölebilirsiniz)
1 adet yumurta
1 çay bardağı pirinç( ben bu sefer ince bulgur kullandım)
1 çay bardağı un (veya galeta unu)
1 çay bardağı kaşar rendesi
Tuz, karabiber,kimyon, pul biber
İsteğe göre dereotu , maydanoz
KARNABAHAR KÖFTESİ nin yapılışı:
Karnabaharı çok az suda biraz diri kalacak şekilde
haşlayalım, suyu kaldıysa süzelim
Bulguru üzerine döküp beş on dakika ağzını kapatalım
Yumuşayınca diğer malzemeleri de ekleyip iyice yoğuralım
Kıvamını ayarlamak için gerekirse un miktarını
artırabilirsiniz ama çok sert olmamasına özen gösterin
Tavamızda sıvı yağımızı iyice kızdıralım , elimizi ıslatarak
yuvarladığımız köfteleri kızartalım ve kağıt havlu üzerinde fazla yağını
emdirelim
Yanında sarımsaklı yoğurtla ve sarımsaklı domates sosuyla bu
lezzetli köftelerimizi servis yapalım.
çok lezzetli görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSil