bu kıyır poğaçanın en çok sevdiğim yanı mayalı poağaça gibi yenmek istendiğinde ısıtma veya bayatlama derdinin olmaması çünkü içerisinde sadece kabartma tozu var :) isterseniz 5 gün sonra bile yiyebilirsiniz. benim ve bir çok misafirimin bayıla bayıla yediği bir poğaça buyrun tarifi
malzemeler
2 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket margarin ( oda sıcaklığında)
1 paket hamur kabartma tozu
aldığı kadar un
tuz
iç malzemesi için; lor peyniri maydanoz karabiber
yapılışı
yumurtalarımızı poğaça hamurunu yoğuracağımız kaba kırıyoruz.daha sonra sırayla yoğurt yağ margarin hamur kabartma tozu tuz ve unu ilave edip özlü bir hamur elde ediyoruz. iç malzemesinin maydanozlarını yıkayıp kıyıyoruz.lor peyniri ve karabiber ile harmanlıyoruz. poğaçalarımıza şekil verip iç harcını ilave edip yuvarlıyoruz. 180 C fırında pişiriyoruz. afiyet olsun:)
30 Eylül 2013 Pazartesi
19 Eylül 2013 Perşembe
Elmalı tarçınlı kek
Merhabalar. Hafta sonuna son 1 gün kala hafta sonunuzun
şimdiden güzel geçmesini diliyorum. Öncelikle uzun zamandır güncelleme
yapamıyorum. Pek fazla mutfağa giremiyorum bu sıralar. Sebebini yakında
sizlerle paylaşacağım . akşama gelecek olan misafirlerim için bir çok hazırlık
yaptım bunlardan bir tanesini sizlerle paylaşmak istedim.
Eylül’ün başında arkadaşlarımızı ziyarete antalya’nın elmalı
ilçesine gitmiştik. Adından da belli olduğu gibi elması tabiki meşhur bende
elmalı tarçınlı keki çok sevdiğim için hemen denemek ve akşam misafirlerime tattırmak
istedim. Buyrun tarifi.
Malzemeler
2 orta boy elma
1 tatlı kaşığı tarçın
3 yumurta
2 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
3½ su bardağı un
Kabartma tozu
Vanilya
Yapımı
Bir kaba yumurtaları ve şekeri ilave edip çırpalım. Daha sonra
diğer malzemelerimizi ilave edelim. Ve kek hamuru kıvamını bulalım. Elmalarımızı
yıkayalım ve kabuklarını soyalım. Dilimleyip kek hamurunu borcama dökelim. Üzerine
elmaları sıralayalım. 180 C fırında kekimizi pişirelim afiyet olsun.
10 Eylül 2013 Salı
Patatesli sucuklu kaşarlı Kek
Değişik bir tat denemek istiyenler için gelsin bu tarif :)
malzemeler
3 orta boy patates
1 kase sucuk
1 kase kaşar peyniri
2 yumurta (1 yumurta sarısı üzeri için)
2 yemek k. yoğurt
1 tatlı k. tuz 1 tatlı k.karabiber
yarım çay b. süt
1 çay b sıvıyağ
1 su bardağı un
k.tozu
yapımı
2 yumurtayı süt,yoğurt ve sıvıyağ ile beraber çırpalım. daha sonra tuz ve karabiber ekleyelim. patateslerimizin kabuklarını soyup küp küp doğrayalım. kaşarlarımızı sucuklarımızı patates ve unumuzu ilave edelim.kabartma tozunuda ekledikten sonra karıştırıp yağlı tepsiye dökelim üzerine yumurta sarısı sürelim.. 180 c fırında kürdan temiz çıkana kadar pişirelim. afiyet olsun:)
2 Eylül 2013 Pazartesi
İstanbul usulü biber dolması
İşte yazın en sevdiğim lezzeti. Ne etlisine ne zeytinyağlısına asla hayır diyemem.gerçek zeytinyağlı biber dolması istiyorum diyenler hemen mutfağa.
Malzemeler
10 ad ufak biber dolması
1 ad domates
1 orta boy kuru soğan
1 diş sarmısak
1 çay kaşığı yenibahar
7 yemek kaşığı pirinç
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı kuru
nane
1,5 tatlı kaşığı toz şeker
yarım çay kaşığı Karabiber
1tatlı kaşığı tuz
YAPILIŞI
Pirinç bir kaba alınarak ayıklanıp yıkanır ve ılık tuzlu suda
30 dk. bekletilir. Soğanlar ve
sarımsaklar ayıklanıp, yıkanıp küp küp doğranır. Zeytinyağı tencereye alınır,
soğan ve sarımsaklar ilave edilir. Orta hararetli ateşte 2-3 dakika kavrulup,
fıstıklar ilave edilir. Soğanlar tamamen şeffaflaşıp yumuşadığında tekrar
yıkanan ve suyu süzülen pirinçler ilave edilip kavurmaya devam edilir (Bu kez
pirinçler şeffaflaşmalı). Son olarak tüm baharatlar ile üzümler ilave edilerek
harmanlanır, 2-3 dk. sonra ocağın altı kapatılarak ılınmaya bırakılır.
Dolamlık biberlerin çekirdekleri çıkarılır. Hazırlanan içle
çok sıkıştırmamak kaydı ile içleri
doldurulur. Ağızlrına iri küp halinde
doğranmış domates kapatılır.Kalan zeytinyağı dolmaların üzerine gezdirilir.
derin bir tencereye yan yana dizilir. Üzerini
tam geçmeyecek şekilde su
eklenir.Orta ısıda kaynayana
kadar pişirilir. Kaynayınca altı
kısılır. Bu şekilde 30-35 dk. pişirilerek tencere ocaktan alınır ve soğumaya
bırakılır. Ağzı hiç açılmadan soğutulur. Soğuk servis edilir.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)