30 Mayıs 2013 Perşembe

Çikolata çanağında dondurma

:) Bir ben eksik kalırdım zaten eğer bunu yapmasaydım. malum ünlü bir dondurma firmasının reklamlarını tv de görüyoruz. bende ne yaptım ettim denemeye karar verdim:) benim kaselerim daha bir kibar oldu çünkü eşime balon almasını söylediğimde o su balonu almış:) yani balonlar ancak avuç içi kadar şişiyor. :) olsun denemiş oldum ve sunumu çok hoşuma gitti gelelim tarife
malzemeler
2 paket en çok memnun kaldığınız çikolata
1 kase en çok memnun kaldığınız dondurma 
1 avuç fındık
4 küçük balon
frambuaz sos
yapımı
çikolatalarımızı benmari usulü eritiyoruz. ((bilmiyenler için benmari usulü eritmek_Bir tencerenin içine su doldurarak ocağa alıyoruz ve üzerine de içine küçük parçalar haline getirdiğimiz çikolatayı koyduğumuz ısıya dayanıklı kabı koyuyoruz. Ve su kaynadıkça da çikolatamız yavaşça erimeye başlıyor. Burada küçük bir bilgi daha verelim, çikolata 93.7 derecede kaynamaya başlar. Eğer mutfak dereceniz varsa eriyen çikolatanız 93.7 dereceye geldiğinde çok fazla kaynamadan ocaktan alabilirsiniz. Eriyen çikolatayı çok fazla ocakta tutmayın ve donmadan hemen kullanın.))daha sonra balonlarımızı şişirip erittiiğimiz çikolataya buluyoruz. ( DİKKAT! ÇİKOLATA TAMAMEN SOĞUMADAN BU İŞLEME GEÇMEYİN SONRA ÇOK PİŞMAN OLURSUNUZ!:) Daha sonra çikolataya buladığımız balonlarımızı dolabımıza atıyoruz. ve soğumasını bekliyoruz. balonlarımızın havasını indirip çikolata çanağından ayırıyoruz. daha sonra sevdiğimiz herhangi dondurma çeşidi ile ikram ediyoruz.:) afiyet olsunn

29 Mayıs 2013 Çarşamba

Tavuklu Bezelye



Şu anda tam zamanı Bezelyenin. ben kg'su 1 tl ye düşene kadar bekledim ve 6 kg aldım. 1 miktarını taze taze yaptım.geri kalanını poşetleyip doğruu dondurucuya. işte tarifi;
Malzemeler
1 kg bezelye
1 büyük boy soğan
2 orta boy domates
1 tavuk fileto
Tuz
Karabiber
Yapımı
Fileto tavuğumuzu küp küp doğruyoruz. Daha sonra yemeği yapacağımız tencerede kavuruyoruz rengini değiştiren tavuğa küp doğranan soğanları ilave ediyoruz. Arzuya göre biberde kullanabilirsiniz.domateslerimizi n kabuklarını soyup yemeklik doğruyoruz.daha sonra ayıklanan bezelyelerimizi ilave edip sıcak su ilave ediyoruz. Yaklaşık 20 dk pişiriyoruz. Afiyet olsun.

27 Mayıs 2013 Pazartesi

Kakaolu Fındıklı Kek



FINDIĞI ALDIM. TOZ HALİNE GETİRENE KADAR DÖVDÜM. KEKİMİN İÇİNEDE KATTIM. NEFİS FINDIKLI KEK YAPTIM.. :)
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı süt
1,5 çay bardağı ince çekilmiş fındık
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin (şekerli vanilin)
2,5 su bardağı un
Yapılışı:
1- Yumurtaları şekerle beyazlaşıp krema gibi oluncaya kadar çırpın. Sıvıyağ ekleyip ve süt ekleyerek karıştırın.
2- Un, kabartma tozu, vanilin ve kakaoyu elekten geçirerek ekleyin ve topak kalmayıncaya kaşık ya da spatula ile karıştırın.
3- Son olarak da fındıkları ekleyerek karıştırın. Kek karışımını fırça ile yağlanmış kek kabına dökün. 175 derece önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika (kürdan sapladığınızda kek kuru çıkıncaya kadar) pişirin.

21 Mayıs 2013 Salı

Yaşasınn yaz geldi…



Sevgili hanımlar  uzun zaman oldu sizlerle buluşmayalı. Ben neler mi yaptım?

Malum yeni evli bir bayan olarak tek görevim EV bundan şikâyetçi miyim kesinlikle HAYIR. Benim hayatımda bazı değişiklikler oldu tabi Önceleri aileme yemek yaparken şimdi eşime yapıyorum.:) Ahh birde şu çok bilmişlik yokmu? Yumurta kır desen kırmayı beceremeyen EŞİM yaptığım her yemeğe bir bahane buluyor. Bahane dediysem Ufak şeyler canımmmm Örn: Azıcık daha mı tuz koysaydın- Biraz ekşisi az mı olmuş ne??..  MALUM YENİ EVLİYİZ VE ANNESİNİN Yemeklerinin tadı hala damağındaJ ama zamanla AL-I-ŞA-CAK… 

Gelelim esas konumuza hafta içi aldığım iki mail beni çok mutlu etti. Aldığım ilk mailde bir tv programından Diğeri ise bilindik bir gazetenin web sitesinden. Daha önce aldığım teklifleri pek değerlendirmek istemedim açıkçası ..Malum çalışan ve  Çok vakti olmayan biri olarak. Ama artık çalışan bir bayan olamadığıma göre PARDON( EVDE ÇALIŞAN BİR BAYANIM) Bunun için tekliflere açığım.

Lafı çoookk uzattım farkındayım ee ne yapayım uzun zaman oldu yeni yayın yapmayalı.Malum yaz ayı gelldii çattı. Yaz meyvelerinin tam zamanı özellikle çilek,kayısı,kiraz,erik Ohh Bende bu hafta meyveli hafif bir pasta yaptım. Pasta dediğime bakmayın çoğu hanım kek yapar ve üzerine kremşanti sürüp meyve ile süsler buda benim kek pastam olsun  Buyrun tarifime;
Malzemeler
Kek için
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
k.tozu-vanilya-
3 ½ su bardağı un
Meyveler; arzuya göre çilek,kayısı,şeftali,muz,portakal,elma
Krem şanti-süt
Yapımı
Kek malzemelerini sırasıyla güzelce çırpıyoruz.daha sonra kekimizi 180C fırında pişiriyoruz.Pişen keki soğumaya bırakıyoruz. Meyvelerimizi dilimleyip kremşantimizi süt ile çırpıyoruz. Soğuyan kekimizi kremşantimiz ile kaplıyoruz.daha sonra meyvelerimiz ile süslüyoruz.Arzuya göre jöle de kullanılabilinir

10 Mayıs 2013 Cuma

Patates köftesi


Her zaman kıymayla yapılacak diye bir şey yok değilmi :)  buyrun patates köftesine..
malzemeler: 
1 kg patates
200 gr. kaşar peyniri
1 kahve fincanı patates nişastası
3 yumurta
2-3 yemek kaşığı un
tuz, karabiber
sıvı yağ
Maydonoz
Hazırlanışı:
patatesleri kabuklarıyla haşlayın.
yumuşayınca kabuklarını soyup ezin. un dışındaki diğer malzemeleri ekleyip köfte harcı yapın. (harç elinize yapışıyorsa biraz daha nişasta ekleyin.)
harç ile köfteler yapıp, una bulayın ve kızgın yağda kızartın.