16 Nisan 2013 Salı

Islak kek


malzemeler:
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
2/3 su bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
sosu için:
1 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı kakao
yapılışı: Yumurta ve şekeri 7-8 dakika çırpın. Süt ve sıvı yağı ekleyip, 1-2 dakika daha çırpın. Eleyerek; kakao, vanilya, unu ve kabartma tozunu ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Yağlanmış kare borcam tepsiye hazırladığınız hamuru boşaltın. 170 dakika ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin. Sosu için, tüm malzemeleri küçük bir tencerede karıştırın. Kısık ateşte şeker eriyene kadar karıştırarak ısıtın. Kek ılındıktan sonra kare şeklinde kesin.Üzerine ılık sosu dökün. (kek sıcakken  dökerseniz o sıcaklığı ile sos pişecektir ve kekiniz kuru kalacaktır) Servis tabağına alıp, hindistan cevizi yada toz fıstık ile süsleyin..

2 Nisan 2013 Salı

Yalancı Tramisu

Malzemeler
1 adet hazır pastaban
1 paket toz kakao
1 paket labne peyniri
1 lt süt
3 fincan un
3 fincan şeker
1 paket vanilya
ıslatmak için
1 su bardağı şekerli süt
1 tatlı kaşığı nescafe
yapımı
hazır pastabanımızı şekerli nescafeli sütümüz ile ıslatalım. daha sonra muhallebimizi yapalım. 3 fincan un ve 3 fincan şekeri tenceremize alalım. 1 lt sütümüzü ilave edelim ve vanilyamızı ilave edip muhallebimizi yapalım. daha sonra pastabanımıza dökelim ve güzelce kaplayalım. üzerine toz kakao ilave edelim:) bu kadar basitt ve lezzetliiiii.