31 Ekim 2012 Çarşamba

Kocacımm SALATASI :):):)

sevgili blog arkadaşlarım sizlerde eğer benim gibi gezmeyi çok seviyorsanız vee akşam eve eşiniz geldiğinde yemek yapamadım diyerek mahçup olmak istemiyorsanız Bu tarif tam size göre :D:D çoğunuz,,bir çoğunuz bu tarifi biliyorsunuzdur umarım,Ama bizzz bilmiyenler için veriyoruzz :):):) buyrun tarife
Malzemeler
4 orta boy patates
3 orta boy kornişon turşu
maydonoz
dereotu
1 küçük domates
5-6 kızarmış sosis
Tuz
nane
karabiber
zeytinyağı,nar ekşisi,limon
Yapımı
patatesleri haşlayalım küp küp doğrayalım.daha sonra turşuları ayıklanmış yıkanmış ve doğranmış maydanoz dereotu domates ve küçük küçük doğranmış kızartılmış sosislerimizi patateslerimiz ilave edelim.Tuz nane karabiber zeytinyağı ve ekşilerimizi ilave edelim.hepsini harmanlayalım.Servis tabağına alalım.


Bu salata :) benim kurtarıcım. deneyin sizde beğeneceksiniz eminim:) afiyet olsun..

27 Ekim 2012 Cumartesi

Bir bayram sabahı...

BU bayramın nasıl geldiğini anlayamadım.aslında bu senenin ne kadar çabucak geçip gittiğini anlayamadım. daha gözümü kapattığımda  sanki dün gibi hatırlıyorum geçen bayramı.O zaman evli bir bayan değildim tabi :) artık evli eşi ve sorumluluk sahibi bir bayanım.Ve eşimle ilk bayramımız.Bu bayram büyükleri eşimle beraber gezdik.Ailem olmadan geçirdiğim bu bayramda biraz hüzün eşimle birlikte geçirdiğim bu bayramda biraz sevinç var içimde:) inşallah herkes gibi bende alışıcam bu duruma..Bayram sabahında hazırlanan bir sofra fotoğrafı paylaşmak istiyorum sizlerle..Yeni aldığım KARACA kahvaltı setinden memnunum en çokda rengine vuruldum:) bir güzel kahvaltımızı yaptık bu takımlarda:) 
Tüm müslüman aleminin kurban bayramını kutluyorum. İYİ BAYRAMLAR..

21 Ekim 2012 Pazar

Ekler pasta yapımı


Malzemeler
1 su bardağı su
100 gr. margarin
1 çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı un
4 adet yumurta
Krema İçin
2 adet yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
1 çay bardağı un
1,5 su bardağı süt
1 paket vanilya
Çikolata
Yapılışı:
Hamurun Yapılışı
Bir tencereye suyu koyarak margarini ve toz şekeri ekleyin. Karışım kaynamaya başladığında unu yavaşça üzerine ilave edin bu aşamada unu eklerken bir yandanda karıştırmayı ihmal etmeyin(unun top top olmasını engellemek için). Bu şekilde 7-8 dk piştikten sonra ateşten alın. Pişirdiğimiz karışımın ılık olmasını bekleyin. Ardında 4 adet yumurtayı hamura teker teker ekleyerek karıştırın. (Hamur ne çok sert ne de çok yumuşak olmalıdır.) Hamuru düz ve yuvarlak uç takılan krema torbasına koyarak yağlanmış olan tepsiye 4-5 cd uzunluğunda şeritler halinde sıkın. 200 derecelik fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
Kremanın hazırlanışı:
Krema için belirtilen malzemelri bir tencerede birleştirerek ve sürekli karıştırarak krema kıvamı alana kadar pişirin.
Pişirdiğimiz hamurları ikiye bölerek aralarına hazırladığımız kremadan aralarına doldurun. Çikolatayı bir çorba kaşığı margarinle birlikte eritip ekler pastaların üzerine dökün.

14 Ekim 2012 Pazar

Kahvaltılık ekmekcikler'mm


Kahvaltılık ekmekcikleri pekde anlatmama gerek yok sanıyorumJ kahvaltıda kocacıma yaptığım ve cok beğenerek yediği bir lezzet oldu.Kahvaltılık ekmeklerimizin lezzetli olmasında en büyük rol PEYNİR’e düşüyor.Bende kayınvalidemisin sürekli kullandığı peynirden alıyorum.Gerçekten o kadar lezzetliki Yumuşacık bir peynir JSizlerde Pazar kahvaltılarınızı renklendirmek için eşinize ekmekciklerden sizlerde hazırlayabilirsiniz.
Malzemeler
6 dilim ekmek
2 adet domates
2 kalın dilim peynir
Zeytinyağ
Kekik
Tuz
Yapımı
Ekmeklerimizi dilimleyip fırın tepsimize dizelim.domates ve peynirleri güzelce küp küp doğrayalım.ekmeklerin üzerine pay edelim.üzerlerine kekik ve zeytinyağı gezdirip fırınlayalım.:) daha sonra çayın yanında afiyetle yiyelimmmmmmmmmmmmmmmmmJJJ

11 Ekim 2012 Perşembe

Krep Yapımı.. Ve geri dönüş..


Sevgili takipçilerim.
Düğünüm oldu.herşey çok güzel gelişti.artık bende evli bir bayanım. Evlilikte daha çookk yolun başındayım farkındayım ama mutfak konusunda o kadarda yolun başında sayılmam J kendimi bildim bileli hep yemek yapmışımdır.ve yapmayada devam edeceğim.yemek benim için bir tutku.bugun eşime kahvaltıda bir krep yaptımki ıhmmm enfesJ buyrun bu enfesssssssss..
İşte tarifi..
Malzemeler
2 yumurta
1 su bardağı süt
1 buçuk su bardağı un
Yarım su bardağı su
k.tozu
tuz
yapımı
tüm malzemeleri çırpalım.kızgın teflon tavamıza azar azar akıtalım 5 er dk. Arayla krebimizi ters düz edelim.afiyet olsun
not: krep yapabilmek için en önemli unsur.TAVANIZDIR.EĞER tavanız gerçekten teflon ve güvenilir bir tava değilse krep yapmaktan vazgeçinJJJ benden söylemesi