28 Haziran 2012 Perşembe

Kirazlı tart

Malzemeleri:

Keki için:
 2 adet yumurta
yarım su bardağı sıvıyağ
yarım su bardağı toz şeker
1 su bardağı  sulu yoğurt
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Kreması için:
2 su bardağı süt
yarım su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
muz dilimleri
üzeri için: kiraz(çekirdekleri çıkartılıp ikiye bölünmüş)
Yapılışı:

 Öncelikle kek malzemelerinden yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz.
Daha sonra yağı yoğurdu ve kuru malzemeleri ekleyip mikserle çırparak bir kek hamuru elde ediyoruz. Yağlanmış tart kalıbına kek hamurunu döküp önceden 175C°’ye ısıtılmış fırında pişiriyoruz (15-20dk civarı).Diğer yanda vanilya haricindeki krema malzemelerini karıştırıp ocakta muhallebi kıvamına gelene dek pişiriyoruz. Kremayı ocaktan alınca üzerine vanilyayı ekleyip iyice karıştırarak ılımasını sağlıyoruz.
Pişip soğuyan keki kalıptan çıkarıyoruz. Ters çevirip, kalıptan dolayı kekin üzerinde oluşan boşluğa öncelikle incecik kestiğimiz muz dilimlerini diziyoruz, muzların üzerine kremayı dolduruyoruz.
En üste de kirazlar ile süslüyoruz.

Afiyet olsun :)


21 Haziran 2012 Perşembe

karnıyarık


Yaz aylarının en hafif ve vazgeçilmez yemeği karnıyarık :) buyrun tarifi
Malzemeler; (6 kişi)    

    6 adet orta boy patlıcan
    2 adet soğan
    2 yemek kaşığı salça (yazın 2 adet domates)
    250 gr. Kıyma
    2-3 adet yeşil biber
    1-2 diş sarımsak
    1/3 bardak çiçek yağı
    2 çorba kasığı margarin
    2 bardak sıcak su suyu
    Tuz, karabiber,kırmızıbiber

Yapılış Tarifi

    Patlıcanları alaca soyup(ben tamamını soyuyorum) üstde kalacak olan kısımlarını bıçakla ortasına kadar kesik atın. Sonra, içinde bol tuz bulunan suya atarak yarim saat bekletin. Patlıcanları tuzlu sudan çıkarıp bol suda yıkayın ve kevgire çıkarın.
    Bir tavada çiçek yağını kızdırıp bir bezle kuruladığınız Patlıcanları hafif pembemsi bir renk alana kadar her tarafını döndürerk kızartın.(pişmemiş bir yeri kalmamalı ,yoksa acı oluyor)
    Bir kenarda domateslerin kabuklarını soyun. 6 dilim kestikten sonra gerisinin çekirdeklerini çıkartıp küçük parçalara doğrayın.
    Soğanlar ve yeşil biberi yemeklik doğrayın.
    Diğer bir tavada 2 çorba kasığı margarin eritip, Kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin. Kıymalar suyunu salıp da tekrar çekilince, .(2-3 dakika kadar kavurun).
    Soğanları ve doğranmış yeşil biberi ilave edin, 1-2 dakika daha kavurun.
    domatesleri ilave ederek kavurun(yada salçanın 1 çorbakaşığı kadar olanını ilave edin)
    Hafifçe renk alınca, ateşten alın ve tuz, karabiber, kırmızı biber ve küçük doğranmış sarımsağı ilave edip karıştırın.
    Bu karışımı yarılmış patlıcanların içlerine doldurun ve üzerlerine birer dilim domates yada biber koyun.
    Patlıcanları bir tepsi üzerinde yan yana dizin.( eğer iç malzemesinden artarsa, patlıcanların etrafınada yaybilirsiniz.
    2 bardak sıcak suya 1 çorba kaşığı salça, yarım çay kaşığı tuzu güzelce karıştırın. Üzerlerine döküp fırında  20 dakika kadar pişirin.
    Üzerine kıyılmış maydanozlar serperek servis yapın

12 Haziran 2012 Salı

Antep fıstıklı Keskül


YAPIMI BİR O KADAR PRATİK YEMESİ BİR O KADAR LEZZETLİ ANTEP FISTIKLI KEŞKÜL TARİFİ BUYRUN=)

Malzemeler:
1 Lt. Süt
200 gr. Şeker (1+ 1/3 su bardağı)
1 Bardak Ilık Su.
Nişasta (yarım su bardağından bir parmak fazla)
1 Adet Yumurta Sarısı
Vanilya (1 Paket)
1 kahve fincanı toz antep fıstığı
Yapılışı:
Kaynamakta olan süte,  yavaş yavaş şeker ilave edilir ve karıştırılır.
Su, nişasta ve yumurta sarısı çırpıcı yardımıyla iyice karıştırılır.
Kaynamakta olan şekerli süte hazırlanan bu mayi yavaşça yedirilerek karıştırılmaya devam edilir, 4-5 dk. daha kaynaması sağlanarak salep kıvamı elde edilir.
Ocaktan indirilme esnasında istenildiği kadar Vanilya ilavesi sonrasında 1 dk. daha kaynatılır.antep fıstığı ilave edilip karıştırılır.
(Sıcakken) kaselere kepçeyle yüksekten dökülür. (Serviste kase içinde üzerinde köpük kabarcığı oluşması için)
Kasede soğutma, kaseler oynatılmadan yerinde yapılır (Aksi halde kaseler sulanır). sunumu hindistan cevizi ile yaptım.

Afiyet olsun.

7 Haziran 2012 Perşembe

Şekilli poğaça


Sevgili yemek dunyamm takpçikleri uzun zaman oldu sitemi takip edemiyorum.o kadar yoğun çalışıyorumki. inşallah bana bu kadar aracık verdim diye kızıp darılmamışsınızdır:):):) Sizlere nesiff şekilli poğaçacıklardan ikram ediyorum buyrun tarifi .:):):)
NOT:(Bu ölçülerle iki büyük tepsiden fazla poğaça çıkıyor)
3 su bardağı süt ( mutlaka ılık olmalı)
1 su bardağı zeytinyağı

3 yemek kaşığı şeker
1.5 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı instant kuru maya
2 yumurta (birinin sarısı ayrılacak)
8 bardak kadar un (cinsine göre miktar azalıp artabilir)
İç harç için; lor yada kaşar loru 
maydonoz
karabiber
tuz


YAPILIŞI

    Un haricindeki bütün hamur malzemelerini yoğurma kabına alın.Sütünüz mutlaka ılık olmalı.
    Elinizle karıştırıp şekerin ve tuzun erimesini sağlayın.Daha sonra unu bardak bardak ilave edin.Hala elinize yapışır durumdayken un eklemeyi bırakın ve 10 dakika kadar yoğurun.
    Yoğurdukça hamurunuzun özleştiğini ve artık elinize yapışmadığını göreceksiniz.
    Üzerini kapatıp ılık bir yerde mayalanmaya bırakın. Eğer işiniz aceleyse fırınınızın yoğurt kıvamında tutup daha çabuk mayalanmasını sağlayabilirsiniz.
    Hamur mayalandıktan sonra yumurta büyüklüğünde parçalar alıp elinizde açın kenarlarını bıçak yardımıyla çentikleyin.içine hazırlanan içten koyun koyun ve ağız kısmına bastırmadan yuvarlayın. ay şekli verin.
    Yarım saat kadar tepsi mayasının gelmesini bekleyin.
    200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar bekletin..

2 Haziran 2012 Cumartesi

Mini kahvaltılıklar (bol kaşarlı)



MALZEMELER:
125 gr.margarin
1 tane yumurta
1 tane maya
1 tane kabartma tozu
2 y.k.yogurt
1 y.k.seker
1 y.k. tuz
2 s.b. ilik süt

ÜZERI ICIN:
*2-3 tane domates
*2 tane sivri biber tuz, pul biber, kekik.
*Sucuk, salam ton baligi, mantar.
*Kasarpeyniri,

YAPILISI:
*Hamur yogrulur yaklasik yarim saat dinlendirilir
*Mayasi gelince mandalina büyüklügünde bezeler alinir
*Kücük kücük elinizle acilir tepsiye konur
*Domates siviyag 1 kasik baharatlar eklenerek sos yapilir, bu sos      hamurlara sürülür
*Sucuklar küp küp dogranip ilave edilir peynirlerde serpilerek 200  derecede pisirilir sicak sicak yenir herkese afiyet olsun.