23 Şubat 2012 Perşembe

Vanilya Rom'Lu Bayatlamayan Kurabiye

Kim istemezki herkes tarafından beğenilerek yenilen üstelik günlerce dursa bile bayatlamayan kurabiyeleri?..
Aslında bir çok hanım kurabiye yapmadan önce tedirgin yaklaşır.Akıllardaki tek soru Yaaa yenmeyip bayattlarsa..Artık 1 hafta gecse bile bayatlamayacak bir kurabiye tarifi öğrenmek istiyorum diyen hanımlar bu yazımı dikkatli okumanızı rica ediyorum=)Lafı fazla uzatmadan tarifime giriş yapıyor.
Malzemeler
2 yumurta (1 inin akı üzerlerine ayrılacak)
1paket margarin(oda sıcaklığında)
2 su bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı nişasta
4 su bardağı un
vanilyalı rom aroması
kabartma tozu
vanilya
kırık fındık
Yapımı
toz fındık ve yumurtanın akı harici tüm malzemeleri güzelce yoğuralım.ceviz büyüklüğünde parçalar kopartalım e yuvarlayalım.daha sonra şekil verdiğimiz kurabiyeleri ilk önce yumurta akına daha sonra kırık fındığa buluyalım.180C fırında hafif pembeleşene kadar pişirelim. yaklaşık 20 dk filan.Soğuyunca servis yapalım.

19 Şubat 2012 Pazar

Ağız tatlısı.. (Dible)


Tatlımızın adı dible..ismini nereden almış tam olarak bilmesemde bu tatlıyı ister bayramlarda isterseniz evinize gelen ağır misafirlere yapabilirsiniz.bizde erkek tarafına ziyarete gideceğimiz için bu tatlıyı yaptık.Nişan yoğunluğundan  ne bloğuma vakit ayırabiliyorum nede mutfağa fazla girebiliyorum.zaten işten ve nişan hazırlıklarından arta kalan zamanlarda uyumaya ayırıyorum vaktimi=) sözden sonra ağız tatlısına giliyor(MUŞŞ).e bizde erkek tarafına gitmeden önce tatlımızı yaptık eee sizlerle paylaşmadan olmaz ama dimi=) efendime söyleyeyim bu tatlı yapımı zahmetli gözüksede aslında öyle değil. Yapımı gayet pratik tadıda çok hafif=) buyrun lafı fazla uzatmadan sizlere bu muhteşem ağız tatlısının tarifini veriyim..
Malzemeler
Ben hamur açamıyorum diyen ev hanımları için(baklavalık hazır yufka)
Sıvıyağ
5 bardak şeker
5 bardak su
Yarım limon suyu
Badem (çekilmiş)
Hamuru kendisi açmak istiyenler için baklava yufkası hamuru malzemeleri;
2 su bardağı un
2 adet yumurta
Yarım su bardağı su
1 su bardağı nişasta
200 gr. tereyağı
Bir tutam tuz
(hamurun yapımı)
Unun ortasını havuz gibi açın.Yumurta, tuz ve su ilave ederek kulak memesi kıvamında hamur yoğurun.Küçük parçalara ayırıp nişasta yardımıyla ince yufkalar açın.
Tatlının yapımı
Yufkaları açtıktan sonra fazla bekletmemeye özen göstererek hemen şekillendiriyoruz. Yufkayı kare kesiyoruz daha sonra kelebek gibi iki tarafından tutup büzdürüyoruz.(fotoğraflardan nasıl büzdürüleceğini anlamış olmalısınız..)Daha sonra önceden hazırladığımız şerbeti soğutup bol kızgın yağda kızarttığımız tatlıyı hemen şerbete atıyoruz.ve kevgir ile alıyoruz.daha sonra servis tabağına alıp bol badem ile süslüyoruz.

11 Şubat 2012 Cumartesi

Kıymalı patates

..Farkındayım en son yayınımın tarihine bakıyorum da sizleri çok ihmal ediyorum.Bu ihmail gerçekten çok üzücü olsada işten güçten ve bazı ailevi sebeplerden dolayı blog’umu az ve öz ziyaret ediyorumLL..Ama hepinizi takip ediyorum.. bu konuda sıkıntınız olmasın.. Gelelim tarife
Genellikle her evde muhakkak bir defada olsa pişmiş olan bir tarifi sizlerle paylaşmak istedim= ) yapımı ne kadar basit olursa olsun benım için ana yemek kategorisinde bulunan kıymalı patates’i sevmeyen yok denecek kadar azdır sanıyorum=). Lafı fazla uzatmadan buyrun tarife o zamanJ
Malzemeler
250g. Az yağlı kıyma
6 orta boy patates
Yemeklik salça
1 adet domates
Zeytinyağı
Soğan
Tuz
Sarımsak tozu
Yapımı
Patatesleri güzelce soyup küp doğrayalım.nişastası gitmesi için soğuk suda bekletelim.diğer yandan soğanı yemeklik doğrayalım.Kıymayı yemek tenceresinde zeytinyağı ile döndürelim.daha sonra soğanları ilave edip 5 dk kavuralım.domatesi rendeleyip salçayla ilave edip karıştıralım.daha sonra patateslerin suyun süzüp tencereye aktaralım.patateslerin üzerini geçicek kadar su ilave edip yemek kaynadıktan sonra altını kısıp 20 dk pişirelim.(süre patatesin cinsine göre değişir.)En son arzuya göre sarımsak tozu ilave edelim..

7 Şubat 2012 Salı

Et kavurma


Et kavurmasını kim sevmezki heleki  iç yağın o nefis tadıyla beraber=) lafı fazla uzatmanın anlamı yok bilmeyenler veya gerçekten kavurma yemek istiyenler için veriyorum bu tarifi=)
Malzemeler
2 kilo kavurmalık et
1 kase kadar doğranmış iç yağı
1 kuru soğan
1 bardak su
Kekik
Karabiber
Tuz
Yapılışı
Kavurmalık doğradığınız etleri yıkayın ve su da bekletip kanını çıkarın. Süzgeçe alın.
İç yağını tencerede eritin. Kalan kıkırdak kısmını atın.
Eti kızgın yağa atın. 1 bütün soğanı soyarak ilave edin. Birkaç dakika karıştırarak harlı ateşte etin her yerinin kavrulmasını sağlayın. Bu sırada et suyunu salar.
1 bardak su ekleyip kısık ateşte 1 saat pişirin.
Suyunu iyice çekene kadar sık sık karıştırarak ateşte tutun. Piştikten sonra tuz, karabiber ve kekik ekleyerek servis edin.

1 Şubat 2012 Çarşamba

İkramlık çikolata topları


İkramlık çikolata topları son derece pratik ve lezzetli oluyor misafirlerinize kendiniz yaptığınız ikramlık çikolataları sunmak isterseniz eğer bu tarif tam size göre buyrun tarifi;
Malzemeler
1 paket kakaolu petibör
1 paket margarinin 4 te 1’i
Vanilya
2 çorba kaşığı kakao
1 fıncan fındık ezilmiş
3 yemek kaşığı süt
2 paket bitter çikolata
Yarım çay bardağı krema
Yapımı
Petibörleri rondodan geçirelim margarini eritip petibörlere ilave edelim. Vanilya kakao ezilmiş fındık süt’ü ilave edip özlü hamur elde edelim ceviz büyüklüğünde toplar yapalım .
Diğer yanda çikolatayı benmari usulü eritelim.kremayı eriyen çikolataya ilave edelim.Toplarımızı çikolataya bulayıp ceviz ilave edelim.Afiyet olsun..