26 Ocak 2012 Perşembe

Birr başka Höşmerim..

Bu höşmerim başka höşmerim=)=) Evde ilk defa höşmerim denemesiyle karşı karşıyayım. O kadar çok araştırdımki höşmerimin yapımını sonucdan cok memnunum araştırmalarıma değdiğinin kanaatindeyim=) heleki sunum sırasında portakal kabuklarıyla o nefis aroma ve kokusuyla beni benden alıp götürdü.Bildiğiniz üzere ege bölgesine ait bir tatlıdır höşmerim.ee bizde egeli olarak yapmazsak olmaz ama dimi=) buyrun sizlere höşmerimin yapımı..
Malzemeler:
2 litre çiğ süt (özellikle pastörize olmaması gerekiyor)
1 çay kaşığı peynir mayası
2 su bardağı irmik
5 su bardağı şeker
5 adet yumurta
1 yemek kaşığı margarin

Yapılışı: Höşmerimin peyniri için, kaynatılmamış çiğ süt ocakta ılıtılır. Sütün mayayla kesilebilmesi için özellikle kaynatılmamış çiğ süt olması gerekmektedir. Süt ağzı yakmayacak kadar ısındıktan sonra ocağın altı kapatılır. İçine bir çay kaşığı peynir mayası katılır, üzeri kapakla örtülerek 15 dakika mayalandırılır. Bir kaseye beş yumurta sarısı ayrıldıktan sonra iyice çırpılır. Sulu bir kıvama gelen peynir tekrar yüksek ateşe ayarlanan ocağa yerleştirilir. Sulu kıvamdaki peynirin içine ilk olarak 2 su bardağı irmik ve 5 su bardağı şeker eklenir. Biraz karıştırıldıktan sonra çırpılmış beş yumurta sarısı, kesilmemesi için sürekli karıştırılarak, diğer malzemelere eklenir. Peynirin ve diğer malzemelerin birbirine kolay karışıp, erimesi için, kaynayıncaya kadar tel bir çırpıcıyla sürekli karıştırılır. Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altı kısılır. Tahta kaşıkla karıştırılmaya devam edilir. 2-3 dakika daha kaynadıktan sonra 1 yemek kaşığı margarin eklenir. Margarin iyice eridikten sonra servis tabağına alınır. 
Nott= Ben bir değişiklik yaptım ve höşmerimi portakallı denemek isteim=) sonucmu mükemmell.yapmanız gereke höşmerim hazır hale geldikten sonra sunum için portakal kabuklarıyla tadına lezzet katabilirsiniz=)

25 Ocak 2012 Çarşamba

Kuru patlıcan dolması

İş temposu hayatımdaki bir takım değişiklikler yüzünden giremiyorum uzun zamandır nete:) Farkındayım --sürekli takipçilerim-- üzülüyor Bir çok mail alıyorum bu yüzden. ama emin olun artık elimden geldiğince sık sık blogumu ihmal etmemye çalışıcağım:).Çok severek yaptığım ve yediğim bir tarifi sevgili yemekdunyamm takipçileri ile paylaşmak istedim.yaz aylarında benım gibi üşenipte ayyy nasıl olsa hazırı var aktardan pazardan alırım bir güzel yaparım diyen hanımlar için gelsin bu tarifim:):):) Patlıcanı yazdan hazırlamak yerine biraz tembellik yapıp hazırını alıyoruz.Eee yoğun tempolo hayatı olan hanımların imdadına böyle hazır malzemeler  yetişiyor:) buyrun tarifi

MALZEMELER:
25 adet kuru patlıcan
250 gr yemeklik kıyma
2 adet büyük soğan
1/2 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağından biraz fazla pirinç veya bulgur
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 çay kaşığı karabiber ve istenildiği kadar tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
yarım demet ince kıyılmış maydanoz
2 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
1 adet domates dolamalara kapak yapmak için
2 su bardağı su

HAZIRLANIŞI:
10 veya 15 dakika kuru patlıcanlar düdüklü tencerede haşlanır. Haşlama suyu dökülür. Soğanlar küp şeklinde doğranır. İçine kıyma, sıvıyağın yarısı , 1 yemek kaşığı domates salçası, biber salçası, baharatlar, tuz, nar ekşisi, kıyılmış maydanoz konur ve iyice karıştırılır. En son içine yıkanmış pirinç veya bulgur konur. Düdüklü tencerenin dibine kalan sıvıyağ ve domates salçası konur. Haşlanmış olan patlıcanların içi tek tek bu harç ile doldurulur ve düdüklü tencerenin içine dizilir. Her bir patlıcanın üzerine küçük parça halinde kesilmiş domates konur. 2 su bardağı konur. Yaklaşık 10 dakika düdüklüde pişirilir . Sıcak olarak servis yapılır.

15 Ocak 2012 Pazar

Tempolu bir hafta ve...

bir kac haftadır yoğun iş temposu ve özel hayatımdaki sıkıntılar nedeniyle değil blog'uma bakmak kendime aynada bakmayı bile unutur hale geldim:)Vakit buldukça yazmak sizleri takip etmek cok istesemde nedense iş dolayısıyla kendime bile vakit ayıramıyorum.Ahhh ahh calısmak gibi güzel bir şey yok.ama insan özel hayatından iş için vazgecebiliyor bazen.yoğun iş temposu yüzünden artık mutfağa annem benden cok giriyor.Malum evli olmadığım için baz sorumlulukardan yırtıyorum:) Mutfak benım için her ne kadar büyük bir aşk olsada yinede iş hayatı işin içine girince. mutfakda bitiyor aşkk da...
Sizlere pratik bir diyet yemeği tarifi vermek istiyorum..Buyrun tarife
Malzemeler
1 adet çiçek(karnabahar)
3 adet havuç
2 diş sarımsak
zeytinyağı
limon suyu
tuz
Yapımı
çiçekleri(karnabaharları)güzelce yıkayalım.havuçları rendeleyelim ve kabakları küçük küçük doğrayalım.hepsini haşlayalım.ve süzelim.Servis tabağına aktaralım.sarımsakları rendeleyelip zeytinyağı limon suyu ve tuzu ilave edelim.Karıştıralım.AFİYET OLSUN:)

8 Ocak 2012 Pazar

4 Ocak 2012 Çarşamba

Patates topları

Atıştırmalıklardan devam ediyoruz..
Misafirleriniz geldiğinde yapabileceğiniz çok pratik mini atıştırmalıklar.
Malzemeler
4 adet patates
göz kararı ile beyaz peynir
bir kaç dal maydonoz
karabiber
tuz
nane
üzeri için krem peynir
yapımı
kaynamış ve soğutulmuş patatesleri rendeliyoruz.içerisine beyaz peyniri ilave edip karıştıralım.tuz karabiber naneyi ilave edip yoğuralım.yuvarlayarak ceviz büyüklüğünde toplar yapalım.üzerlerini krem peyniri ile süsleyelim.

2 Ocak 2012 Pazartesi

Patates çanakları

bu patates çanaklarını yapmayı cok seviyorum.misafirlerimizin çok severek yediği bu aperatifleri sürekli yapmak ve yaptığım her seferde patates çanaklarının beğenilmesi beni mutlu ediyor.BUyrun tarifi
Malzemeler
5 orta boy patates
mayonez
hazır garnitür
mısır
tuz
2 yemek kaşığı mrgarin
1 yemek kaşığı süt
Yapılışı
Patatesleri haşlayalım.soğuduktan sonra rendeleyelim. margarin tuzu ilave edelim.Patatesi silikon kalıplara pay edelim.ortasını oyalım. ve içine mayonez garnitür ve mısır ilave edelim.kalıptan cıkartalım.servis tabağında sunalım.afiyet olsun :)

1 Ocak 2012 Pazar

Tavuk doldurma


Malzemeler
1 bütün tavuk
1  paket knorr fırında tavuk çeşni
2 büyük boy patates
2 büyük boy biber
2 adet havuç
İç pilavı için;
Prinç ,maydonoz karabiber tuz
Yapımı
Pilavımızı önceden pişiriyoruz maydonozu ilave ediyoruz.ama tam pişirmemeye özen gösterelim.tavuğumuzu güzelce haşlıyoruz.patatesleri havuç ve biberleri küp küp doğruyoruz.fırın poşetine garnitürleri koyuyoruz.Tavuğumuzu haşlıyoruz.İçerisine tam olarak pişirmediğimiz pilavı dolduruyoruz.Daha sonra Knorr fırında  tavuk çeşnisini ilave ediyoruz.Ve tavuğumuzu fırın poşetine koyuyoruz.üzerini delip yaklaşık 200 C fırında 2 saat pişriiyoruz.(Üzerine aliminyum folyo kapatın tavuğun üzeri yanmasın).