31 Ekim 2011 Pazartesi

Sultan Lokumu

tatlı krizimin tutduğu şu aralar tatlı tariflere son hızıyla devam :) çok severek yaptığım sulton lokumunu sizlerle paylaşmadan geçmek istemedim buyrun tarifi:):)
Malzemeler
hindistan cevizi
yarım paket petibör
1 paket hazır kakaolu puding yada kendi yaptığınız bir kakaolu muhallebi(ben kendim yaptım)
1 paket krem şanti ve süt
yapımı
hindistan cevizini borcamın altına yayalım.üzerine robotta çekilmiş petibörleri ilave edelim.kakaolu muhallebiyi hazırlayalım.ve borcama dökelim 1 saat buzdolabında bekletelim.üzerine yapmış olduğumuz kremşantiyi ilave edelim.servis yapılacağı zaman rulo şeklinde saralım afiyet olsun:)
 kakaolu muhallebi için ;;
MALZEMELER
250 gr şeker
80 gr prinç unu
4 su bardağı süt
1 çorba kaşığı kakao
vanilya
HAZIRLANIŞI
Pirinç ununu ve şekeri bir tencereye koyun. Üzerine sütü ilave edip pirinç ununu sütle ezin. Muhallebi koyulaşana dek arada bir karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp, vanilyayı ilave edin. Muhallebiyi kaselere boşaltın ancak bir kısmını ayırıp, içine kakaoyu kanştırın. Kakaolu muhallebiyi kaseye alttan beyaz kısmı görülecek şekilde boşaltın. Soğutup, servis yapın.

29 Ekim 2011 Cumartesi

Elmalı Rulo Kurabiye

Pazarda gördüğüm elmalara dayanamayıp 2 bucuk kilo aldım:) eve gelince bu kadar elmayı neden aldım diye kendi kendime sordum.Cunku bizim evde elma fazla tüketilmez.yaklaşık 5 gün  geçmesine rağmen 1 tane bile yenilmemiş elmaları görünce yarısını elma suyu yarısınıda elmalı kurabiye yapmaya karar verdim:)bu tarif gerçekten harika cunku bu kurabiyeler 1 hafta beklese bile bayatlamıyor.buyrun tarifi
Malzemeler:
1 paket margarin (oda sıcalığında)
1 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartmatozu
Aldığı kadar un (yaklaşık 5-6 su bardağı )
İç malzemeleri:
3 adet orta boy elma
1 çay bardağı cevız içi
1 çay kaşığı tarçın (silme)
3 çorba kaşığı şeker
Yapılışı:
Öncelikle elmaları rendeleyin. Bir tencerede elma rendesi, seker ve ceviz içini karıştırın, elmalar suyunu salıp çekene kadar pişirin. Pişen elmalı harcı ocaktan aldıktan sonra tarçını ilave edin.
Hamuru hazırlamak için genişce bir kabın içerisine margarin, yumurta, süt, şekeri ilave edip boza kıvamında bir harç olana kadar parmaklarınınızla harmanlayın.
Daha sonra un, kabartmatozu ve vanilyayı ilave edin. Kulakmemesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
Hamuru 5 parçaya bölün. Parçalardan birini 30cm civarında açın, 8’e bölün. Kenarlara 1 tatlı kaşığı haçtan koyun ve kıyıdan başlayarak rulo şeklinde sarın. Fırın tepsisine dizin. Diğer parçalarada aynı işlemi uygalayın.
Önce 150 derece fırında 20-25 dk. Sonra 175 derecede çok az pembeleşene kadar fırınlayın. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz.

26 Ekim 2011 Çarşamba

Mahlepli Tuzlu Pastane Kurabiyesi

Tatlıları her ne kadar  tuzlulardan çok sevsemde tuzlu bisiler yapmadan yemeden duramıyorum:)bu kadar yemeğe içmeye rağmen hala formumu koruyabilmem büyük bir başarı :) tabiki bunu spora ve az sık yemeye borçluyum.bu kurabiye tarifini bi pastaneden dayanamayıp istedim:) sağolsun benı kırmadı ve tarifi verdi sonuçmu   ??  bir daha emin olun pastaneden kurabiye almıyacağım:):) kendim yapacağım :):):)
Malzemeler
1yumurta
1/2 cay bardağı sivi yag
1 yemek kaşığı yogurt
1/2 paketkabartma tozu
2 yemek kaşığı sirke
1 veya 2 cay kaşığı tuz ( kendi zevkinize kalmis )
1 cay kaşığı seker
1/2 cay kaşığı mahlep tozu
elenmis un
  YAPILISI:
hamuru yoguracagınız kaba once sırkeyı ve kabartma tozunu koyun ve köpürtün
daha sonra tum malzemelrı katın ve  ve kulak memesı yumusaklıgında bır hamur elde edın
bes dakıka dınlendırın
unlanmıs tezgahta cok ınce olmıycak sekılde acın ve elınızde olan kalıplarla keserek sekıl verın
fırın tepsısıne kurabıylerı dızın uzerlerıne yumurta beyazı surup corek otu ve susam serpın ve 180 c fırında uzerlerı kızarana dek pısırın yaklasık 20-23 dakıka...
 ılk olarak yemenızı tavsıye edıyorum.

25 Ekim 2011 Salı

Meyveli Pasta

Zor dönemlerden geçtiğimiz şu son günlerde ALLAH Tüm insanlara sabır sağlık versin.ne yazıkki her gün televizyonda gazetelerde ölü sayısının yükseldiğini görmek beni kahrediyor..Ne kadar zor bir durum olsa gerek ALLAH hepimizi kazalardan belalardan korusun ölenlerin ailelerine sabır geride kalanlara dayanma gücü versin..

Buralarda havalar çok sıcak yazdan kalma bir hava var.şaşırıyorum çunki bir çok insan hala denize giriyor.Bense bu güzel havayı değerlendirip yine kendime bir bahane bulup doğru mutfağa koştum ve böyle bir pasta yapdım: afiyet balll olsun....

Pandispanyas için
3 yumurta
2 fincan toz şeker
2 yemek kaşığı ılık su
1 yemek kaşığı zetinyağı
1 fincan yoğurt
3 fincan un
kabartma tozu
vanilya
1 paket dr.oetker sade pasta kreması(tarife göre süt)
1 paket dr.oetker sade krem şanti
1 paket labne peyniri
2 adet muz
1 dilim kavun
süslemek için pasta süs ve hindistan cevizi
yapımı
ilk olarak yumurta ve şekeri güzelce çırpıyoruz su yağ ve yoğurdu ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.daha sonra unu eleyerek ilave ediiyoruz k.tozu ve vanilyayıda ilave edip yağlanmış pasta kalıbına pasta hamurunu döküyoruz(not: pASTA kalıbını yağlayıp unlayalım)düşük derecede yaklaşık 45 dakika kadar pişirip kekimizi dinlenmeye alıyoruz.bu arada 1 paket pasta kremasını tarife göre yapıyoruz.krem şantiyide ayrı yerde tarife göre yapıp pasta kremasına ilave ediyoruz en son olarak labneyi ilave edip pasta kremamız hazırlamış oluyoruz.muzları ince ince diliyoruz kavunları mikserde püre haline getiriyoruz.pasta kekimizi 3 e bölüp her katını şekerli süt ile ıslatarak ilk opasta kreması ve meyveler ilave ediyoruz.pastayı süslemek arzunuza bağlı:) afiyet olsun

24 Ekim 2011 Pazartesi

Mini Kuplar

Bu mini kupları kendi kafamda tasarldım :) ani bişey oldu ama tadı harika oldu favori hafif tatllarımın arasında buyrun tarifi
malzemeler
2 elma
1 paket bisküvi
1 adet kakaolu puding
1 adet vanilyalı puding
damla çikolata
Yapımı
ilk olarak vanilyalı pudingi yapalım.bunun için gerekli malzemeler
Malzemeler
1 litre süt
2 yemek kaşıgı un
2 yemek kaşıgı mısır nişastası
1 su bardagı toz şeker(veya varsa pudra şekeri,başka tarifler için alternatif olduğu için yazıyorum)
1 paket vanilya
Yarım paket margarin
Hazırlanışı
Sütümüzü tencereye döküp şekerle beraber kaynatıyoruz ve toz şeker kullanıyorsak sık karıştırarak erimesini sağlıyoruz.diğer taraftan ayrı bir kapta mısır nişastamızı ve unumuzu incelterek sütün içine yavaş yavaş dökerken bir yandan da kıvamını kontrol ediyoruz. Margarini de ekleyerek koyu bir kıvama varıncaya kadar karıştırıyoruz.  Hazır olan pudingimizi istediğimiz şekilde süsleyebiliriz.
Not: Yarım margarini isteğe bağlı koyabilirsiniz. Ben ağır olmaması açısından çeyrek kullanıyorum.
Pudra şekeri bu tatlının olmazsa olmazı mümkünse toz şeker kullanmayalım yoksa yerken ağızda pütür pütür taneleri gelir. Toz şekerimizi önceden rondo gibi bir şeyle çekersek daha kolay olacaktır. Afiyet olsun.
Kakaolu pudingimizide tarife göre yapalım.ayrıyetten içine kakao ilave edelim.Elmaları rondodan geçirelim.kubların en altına ilave edelim.daha snra rondodan geçirdiğimiz bisküvinin yarısini ilave edelim.üzerine yapmış olduğumuz kakaolu pudingi ilave edelim.daha sonra bir sıra daha bisküvimizi ilave edip üzerine yapmış olduğumuz vanilyalı pudingi damla çikolata ile harmanladıktan sonra ilave edelim.:)buzlukda 2 saat dinlendirelim afiyet olsun

22 Ekim 2011 Cumartesi

Tepsi Kumpir

Kumpiri çok severim:)oturduğum zaman 4 kase bile yiyebilirim.bizimkilerde çok sever kumpiri.bugun evde otururken kardesımın canı kumpir çekti mutfağa koştuğum gibi kollarımı sıvadım ve başladım kumpir yapmaya:)tepsie kumpir daha bereketli oluyor buyrun tarife
Malzemeler
5 adet patates
1 kase mısır
1 kase doğranmış biber
1 kase sosis
1 kase sucuk
1 kase domates
1 kase kaşar
1 kase mantar
salça
yapımı
5 adet patatesi düdüklüde 20 dk pişirelim.pişen patatesleri soğudukdan sonra güzelce püre haline gelen kadar ezelim.ezilen patateslere biraz tuz ilave edelim tereyağ ilave edelim güzelce tepsinin tabanına yayalım.üzerine salçayı sulandıralım ve sürelim.sırasıyla sucuk sosis domates mantar biber ve mısırları ilave edelim.önceden ısıtılmış fırında 15 dakika boyunca pişirelim.fırından çıkmadan öncede kaşarlarımızı ilave edelim.afiyet olsun..

21 Ekim 2011 Cuma

Dağlara Kar Yagdı Muffin :):)

Bu ismi ben uydurdum hehe mini mini muffinlerime kar yağdırdım:) Bugün misafirim gelecek isafir ağırlamayı çok severim hergün misafir gelse şikayet etmem :)Bu dağlarına kar yağan muffinlerimin tarifine buyrun (izde bakın:)
(20 tane mini muffin kalıbı için)
2 yumurta
2 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı yağ
4 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya
hindistan cevizi
çikolata sos

Yapımı
yumurta ve şekeri kar gibi çırpalım.sütü yağı ilave edip karıştırmaya deam edelim.unu kabartma tozu ve vanilyayıda ilave edelim.bu karışımı muffin kalıplarına pay edelim.önceden ısıtılmış fırında içleri pişene kadar yaklaşık 15 dk pişirelim. Üzerine çikolata sosu hazırlayalım (ben hazır kullandım)Hindistan cevizi ile süsleyelim afiyet olsun:)

20 Ekim 2011 Perşembe

Zeytinyaglı Sarma

Sarma herkesin vazgeçilmez yemeğidir.:)Sevmeyen yok denilecek kadar az sanıyorum.Ben koca bir tencere sarmayı tek başıma yiyebilirim.sizlerde yiyebilirim diyorsanız buyrun tarifi:):):)
½ kg asma yaprağı (ben bahçeden topladım)
2 su bardağı pirinç
4-5 adet kuru soğan
1,5 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı kuru nane
1-1,5 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
3-4 adet rendelenmiş domates
tuz
Hazırlanışı:
1-Öncelikle asma yaprakları kaynamış suda renkleri değişinceye kdar haşlanır süzülüp bir kenarda bekletilir.
2-Bu arada derin bir tavaya sıvı yağ konulur üzerine yemeklik doğranmış kuru soğanlar konulur ve hafif rengi sararıncaya kadar kavrulur.
3-Daha sonra içerisine yıkanmış pirinçler ilave edilip tekrar kavurmaya devam edilir.
4-Pirinçler şeffaflaşınca içerisine rendelenmiş domates ilave edilip 1-2 dakika daha kavrulup üzerine arzuya göre tuz ve baharatlar ilave edilir.
5-Son olarak üzerine az miktarda su ilave edilip pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
6-Bir kenarda soğumaya bırakılı.
7-Son olarak dinlenmiş sarma içi alınıp yaprakların üzerine kafi miktarda konulup sarılır.
8-Tencereye yerleştirilen yaprak sarmaların üzerine ben  yarım çay bardağı sıvı yağda kızdırılmış 3-4 diş sarımsak bir miktar tuz ilave edip üzerine 1 limonu dilimleyip yerleştiriyorum. (kışın sarımsakla birlikte kurutulmuş domateste koyuyorum çok güzel oluyor)
9-Üzerine bir tabak kapatıp, yeterli miktarda da kaynatılmış su ilave edip pişmeye bırakılır.
10-Pişen sarmalar soğutulduktan sonra servis yapılır.

TERÖRÜ LANETLİYORUZ...

 
Yarabbi..:
Şüphesiz En Merhametli Sensin..
Şüphesiz En İyisini Bilen sensin..
Acımızı Bilen Sensin..
Habibinin Aşkına Sevenlerin Aşkına.
Dostlarının Aşkına..
Şerleri Hayırlara Çevir ..
Bize Tuzak Kuranların Tuzaklarını Boşa Çevir..
Bize Sabır Ver...

Güveçte Tavuk

İş telaşları yüzünden elimden geldiğince nete girip tarif yazmaya gayret ediyorum:)blog'umu boş bırakmak istemiyorum.Yemek yapmayı mutfağımı boşladım bu aralar:( ama çalışan hanımlar benı cok iyi anlayacaklardır.Eve yorgun argın dönüp yemek yapmak bi işkence gelebiliyor bazen.ama yinede erken cıktığım zamanlar en büyük tutkum olan yemek yapmayı ertelememeye gayret ediyorum.Tavuğun her halini severim.kızartması haşlaması köftesini fırında olanını herşeyini:)en çokda gövecini hem pratik hem sağlıklı oluyor.buyrun tarife.
Malzemeler
tavuk göğsü
biber
soğan
domates
garnitür
kaşar
Yapımı
Tavuk göğsünü küp küp doğrayalım.zeytinyağında suyunu çekene kadar kavuralım.soğanları küp doğrayalım.tavklara ilave edelim kavurmaya devam edelim.biberleri aynı şekilde küp doprayalım tavuklara ilave edelim.domatesi'in kabuklarını ayıklayalım.küp doğrayalım.tavuklara ilave edelim 10 dk daha pişirim.altını kapatalım.Garnitürü yıkayıp tavuklara ilave edelim karıştıralım.Tavuğu göveçlere alalım.fırında 15 dk pişirelim.üzerlerine kaşar rendeleyelim.afiyet olsun:)

18 Ekim 2011 Salı

Hindistan cevizli çatlak kurabiye

İşe giriş evraklarımı hazırlamak için 2 gündür koşturuyorum.hangi arada bunları yapdım tahmin edemezsiniz:):)Evdekilerin ısrarı yüzünden o yorgunlukla bol hindistan cevizli kurabiyelerimi yaptım.Ağızda kolay dağılan ve bayatlamayan bir lezzet buyrun afiyet bal olsun:):)
Malzemeler
1 yumurta sarısı
1 vanilya
1 kabartma tozu
1 çay bardağı pudra şeker
2 bucuk bardak un
125 g margarin
2 yemek kaşığı toz şeker
1kase hindistan cevizi
yumurta beyazı
yapımı
yumurta sarısı vanilya k.tozu pudra şekeri ve margarini güzelce yoğuralım.margarinin oda sıcaklığında olması daha avantajlı olur sizin için.Daha sonra unu eleyerek ilave edelim ve öz bir hamur oluşturalım.hamurumuzu ilk yumurta akına daha sonra bol hindistan cevizine bulayarak şekillendirelim.fırın tepsisine dizelim ve üzerleri hafif kızarana kadar pişirelim(ağızda dağılan kurabiye yapmanın püf noktası fırında çok tutmamak ve çok fazla un koymamak.)Afiyet olsun:):)

16 Ekim 2011 Pazar

Salyangoz Tatlı

Çok severek yaptığım bir tatlı bu zor zamanlarımın tatlısı:):)misafir geldiğinde tatlı krizlerimiz çok hatsafada olduğunda kolları sıvar mutfakta bu tatlıyı yapmak için hazırlıklara başlarım.İçi hamur kalmayan bir tatlı bu gercekten çok pratik buyrun denemesi sizden:) afiyet bal olsun yarasın
Malzemeler
1 yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
1 paket margarin veya tereyağı
5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
1/2 su bardağı şeker
Şerbeti için
3 buçuk su bardağı şeker
3 buçuk su bardağı su
1/4 limon suyu
yapımı
Hamur yoğuracağımız kabın içinde yumurtayı, yoğurdu, eritip soğuttuğumuz tereyağı veya margarini ekleyip çırpalım. İçine unu, kabartma tozunu, vanilyaları ekleyip özlü bir hamur yoğuralım.Hamuru elimiz ile rulo şeklinde uzatalım.Rulo şeklindeki hamuru Salyangoz şekli verelim ve hamurları ısıtılmış 190°C ısılı fırında altları üstleri pembeleşene dek pişirelim. Fırından alır almazüzerine önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti gezdirelim. Şerbeti için şekeri, suyu, limon suyunu, 1 dk. kaynatıp ateşten alarak iyice soğutalım.

15 Ekim 2011 Cumartesi

Otlu börek

Bugun  çok sevinçliyim.uyanır uyanmaz zaten günün iyi gececeği belli olmuş gibi bi mutlulukla uyandım :)Öğlene doğru haftalardır beklediğim telefon geldi.Arayan eski iş yerimden eski müdürümdü:):) Kaldığım yerden devam edebileceğimi söylediğinde çok mutlu oldum.Çalışma hayatını çok seviyorum çünkü.İnsanın kendi parasını kazanıp ayaklarının üstünde durması harika bişey:)İnş. bu hafta içinde eksik evraklarımı toplayıp işe başlayacağım:)Yaşasınnnnn:):) Gelelim böreğimize ıspanağın mevsimi olmadığı halde almaya devam ediyorum :( eee nabım ck seviyorum.Böreklerde ıspanak vazgeçilmezimdir.Canım bugun bol yeşillikli Börek çekti markette buldum kendımı. gerekli malzemeleri aldıktan sonra eve geldim ve hemen böreğimi hazırladım:) Sonuçmu Mükemmel yumuşacık bir lezzet:)
Malzemeler
5 yufka
1 demet taze soğan
1 demet maydonoz
1 demet dereotu
beyaz peynir
1 kg ıspanak yaprakları
karabiber
tuz
sıvıyağ
Yapılışı
Ispanakları bol suda yıkayalım.Yapraklarını doğruyalım.dere otunu maydonozu ve taze soğanı yıkayalım ve ıspanakların içine doğruyalım.Beyaz peyniri tuzu karabiberi ve sıvıyağı ilave edip harmanlayalım.
Börek pişirilecek tepsiyi yağlayalım.1. yufkamızı alıp ucuna malzemeyi koyalım ve rulo şeklinde dolayalım.Yağlı Tepsiye gül şeklini vererek tüm yufkaları bu şekilde devam ettirelim.ve büyük bir gül oluşturalım.1 yumurta sarısını üzerine sürelim.Susam ilave edip böreğin üzeri ve altı pişene kadar fırında kızartalım.Fırından çıkartıktan sonra böreğin yumuşak olması için sıcak böreğin üzerine soğuk su  damlatalım.
 

14 Ekim 2011 Cuma

Donut

Yapımı biraz zahmetli olsada tadı mükemmel bir amerikan pastası Donut. 
:) denemediniz kesinlikle tavsiye ettiğim bir lezzet bu :) afiyet bal olsunn.
Malzemeler
3 su bardağı un
Yarım çay bardağı ılık süt
1/2 çay bardağından az fazla sıvıyağ
Yarım paket yaşmaya
3 çorba kaşığı tozşeker
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı ılık su
2 adet yumurta
 Sosu için:
 1 kase marmelat
150 gram çikolata
 Üzeri için:
 Toz yeşil fıstık
Pudra şekeri
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Donut yemek tarifi
Hamuru için gerekli tüm malzemelerle kulak memesinden daha yumuşak bir hamur hazırlıyoruz. Bir tepsiye bolca un döküyoruz. Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde kopartıp yuvarlıyoruz ve bu unun içine gömüyoruz.
Üzerini kapatıp mayalanmaya bırakıyoruz. Bu arada çikolatayı benmari usulü eritiyoruz. Hamurlar mayalanınca üzerine elimizle bastırıp şekil veriyoruz. Ortalarını bir kapak yardımı ile kesip halka şekli veriyoruz.
Bir kısmını ise kesmeden bırakıyoruz. Daha sonra unlarını iyice silkeleyip çok kızgın olmayan yağda ağır ateşte içini
çektirerek nar gibi kızartıyoruz. İçlerine istediğiniz herhangi bir kremayı sıkma torbası ile sıkabilrsiniz:)Halka şeklindeki hamurları framboaza ardından da toz yeşil fıstığa buluyoruz.Üzerine damla çikolata serpiyoruz.

Truffle

Mini truffları kim sevmez:) ben genelde bayramlardan 1 kaç önce yaparım bunları hazır bayram çikolatası yerine bunları daha çok seviyoruz ailece hem yapımı çok pratik lezzetide çok güzel oluyor.Buyrun hanımlar sizlerinde deneyebileceği harika bir tat minişş trufflar:)

MALZEMELER:
1 paket burçak bisküvi
1 su bardağı krema
400 gr sütsüz çikolata
2 çorba kaşığı konyak (isteğe bağlı ben kullanmadım)
pasta süsü
kakao
hindistan cevizi
Çikolatayı rendeleyin.Krema ile birlikte bir kasede karıştırıp benmaride eritin.
Karışımı ocaktan aldıktan sonra  burçak bisküvileri ilave edin. karıştırarak ılıtın ve buzdolabına kaldırın. Çikolatalı karışımı dolapta iyice soğuduktan sonra alın ve krema kıvamına gelene kadar mikser ile çırpın. Eğer konyak koyacaksanız bu aşamada ilave edin.Daha sonra hindistan cevizi pasta süsü yada bol kakaoya bulayabilirsiniz.arzuya göre kuvertür çikolatada kullanabilirsiniz.

13 Ekim 2011 Perşembe

yumurtalı ekmekler

Sabah kahvaltısında pratik ve harika bir lezzet evde bayatlamış ekmeklerinizi atmadan değerlendirebileceğiniz bir lezzet:) 
Malzemeler
3 yumurta
Nane
1 yemek kaşığı margarin
kimyon
tuz
Yapılışı

Tüm malzemeleri bir kasede karıştırıp bayak ekmekleri buluyalım.Kızgın yağlı tavada kızartalım :) peynir domates ve zeytin ile süsleyip  güzelce yiyelim:)

Bazlama

Bizim Bölgeni Yöresel Lezzeti Hem Çok Lezziz Hem Çok Pratik :) buyrun tarife

Malzemeler:
4 su bardağı su
6 tatlı kaşığı kuru maya
aldığı kadar un
4 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker

Hazırlanışı
Ilık suda şeker ile maya eritilir. Tuz ve elenmiş un ile yumuşak ele yapış­mayan hamur yoğrulur. İki misli kabarana kadar mayalandırılır. Mayalanan hamur tekrar yoğrulur. Büyük bezelere ayrılır. Hamurların her biri 1 cm kalınlığında açılır. Üzeri örtülerek tekrar mayalandırılır. Yağlanan ve ısıtılan teflon tavaya birer birer konur. Ağzı kapatılır, kabarın­ca ters çevrilir. İki tarafta pişince tavadan alınır. Hemen yenecekse arzuya göre tereyağ sürülebilir.

12 Ekim 2011 Çarşamba

Ananaslı Kek

Hmm Farklı lezzetler denemeyi hep sevmişimdir .bu yaptığım ananaslı kekde hem benım hem ailemin damak zevkine çok uydu.Zaten ananası sadece meyve olarakda yemeyi cok severim.kekle buluşunca lezzetine lezzet kattı ananas:):):)
Malzemeler
3 adet yumurta
Bir buçuk su bardağı tozşeker
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım su bardağı süt
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 kutu dilimli ananas
1 çorba kaşığı hindistancevizi
Yapılışı
Yumurta ve tozşekeri çırpın. Sıvıyağ ve kakaouyu sütü ekleyip tekrar çırpın. Un ve kabartma tozunu eleyip, vanilyayı ekleyin, iyice karıştırın. Karışımı yağlanmış kelepçeli kalıba yayın. Karışımın ortasına 1 dilim ananas yerleştirin. Diğer ananasları ortadan ikiye bölüp kenardaki boşluklara yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Kalıpla birlikte soğumaya bırakın. Servis yapmadan önce üzerine hindistancevizi serpin. ananas ile süsleyin afiyet olsun:)

Sarımsaklı Köfte

Köfteyi kim sevmezki??.. EEe bide bol sarımsaklı domates soslu olursa.Ama eTe gelen zammın haddi hesabı yok yine:( biran önce kurban bayram yaklaşsada difrize kıymalıklarımızı etlerimizi bol bol atsak:):)Konu komşuya dağıtsak.Gelelim tarifimize..
MALZEMELER
1 kg kıyma
2adet kurusoğan
1 adet yumurta
4 dilim bayat ekmek içi
Maydanoz
4 diş sarımsak
Tuz,
karabiber
pulbiber
kimyon
üzerine
2 domates
2 diş sarımsak
YAPILIŞI
Kıymanın içine soğan rendelenir,yumurta,ekmek içi,doğranmış maydanoz,tuz, karabiber, pulbiber, kimyon sarımsak eklenerek iyice yoğurulur.Şekil verilir.Yağda köfteler kızartılır.Üzerine domates ve sarımsak rendelenip kavrulur ve sos olarak gezdirilir.
NOT:Ben Patates de yaptım yanına ( Fotoğrafta köftelerden çok patatesler ön planda :):) )

Kakaolu MeyveLi Pasta

Malzemeler
1 adet hazır pasta tabanı
1 adet hazır çikolata sos
1 adet hazır pasta kreması
2 adet şeftali
8 9 tane üzüm
kremşanti
Yapımı
pasta tabanını vişneli yada herhangi bir meyve suyu ile ıslatalım.Sütümüz ile çikolata sosunu pasta kremasını ve krem şantiyi ayrı ayrı yapalım.Pasta kremasını hazır pasta tabanına sürelim.2.katı kapatalım ve üzerini meyve suyu ile güzelce ıslatalım.Çikolatalı sos ile pastamızı kaplayalım.Meyve ve krem şanti ile süsleyelm.) Afiyet olsun